Selaković: Protestna nota Hrvatske najbesmislenija do sada, nemojte da nam vrijeđate zdrav razum

0

Ministar spoljnih poslova Srbije  Nikola Selaković izjavio je da je protestna nota ministarstva evropskih i spoljnih poslova (MVEP) Hrvatske, u kojoj se izražava protest zbog prijetnji i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine na društvenim mrežama, najbesmislenija nota koju su do sada primili, budući da se u samoj Hrvatskoj bez ičije reakcije čuju uvrede na račun predstavnika Srbije, pa i građana naše zemlje.

To je jedna od najglupljih i najbesmislenijih nota koje smo do sada primili i to osnovano tvrdim, jer je riječ o nečijim stavovima, možda prijetnjama, izlivima ružnih osjećanja ljudi na društvenim mrežma, dok se u isto vrijeme, u zvaničnim sredstvima informisanja u Hrvatskoj, protiv najviših državnih funkcionera Srbije iznose najmonstruoznije i najbrutalnije uvrede,  rekao je Selaković.

Selaković je naveo da se u Hrvatskoj, prije svega za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a posle i za čitav narod, kaže da je “psihopata, huškač, ekstremno iskompleksiran, a za sve to vrijeme hrvatski organi vlasti, na takvo izražavanje o šefu jedne strane države ćute”.

Da bi nam, onda, posle samo nekoliko dana, poslali protestnu notu u kojoj traže izvještaj povodom krivičnih prijava koje su podnijete zato što je na društvenim mrežama neki nesrećnik nešto ružno napisao protiv određenih pripadnika hvratske nacionalne manjine u Srbiji, rekao je Selaković.

Ističe da državni organi Srbije postupaju u skladu sa zakonom i štite svačiji integritet, tako da svako u Srbiji može da se osjeća sigurno.

Ali, nemojte da nam vrijeđate zdrav razum, poručio je Selaković.

Kako je rekao, Srbija je mnogo puta ranije oćutala na glupe prvokacije druge strane, ali sada neće.

Nije bilo dovoljno što ste nas provocirali, nije bilo dovoljno što ste nam predsjednika nazvali ekstremno iskompleksiranim psihopatom, kao i sve koji glasaju za njega, nego nam još upućujete protestnu notu. Na ovakve stvari, Srbija će uvek reagovati štiteći svoj državni i nacionalni interes i svoje dostojanstvo, zaključio je Selaković.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske (MVEP) uputilo je protestnu notu Srbiji, u kojoj je izrazilo zabrinutost zbog, kako je navedeno, brojnih prijetnji, zastrašivanja i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji putem društvenih mreža, a posle zahtjeva da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.