Selaković: Promjena cenzusa ne ide u prilog najjačem, SNS ne kontroliše televizije

Selaković: Promjena cenzusa ne ide u prilog najjačem, SNS ne kontroliše televizije

Smanjivanje cenzusa ne ide u prilog onome ko je najjači, ocijenio je član Predsjedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Nikola Selaković u emisiji Pravi ugao na RTV govoreći o promjenama izbornih zakona.

Na pitanje da li se spuštanjem cenzusa stvara privid da je skupština “šarena”, odnosno da u njoj ne vlada jednoumlje i da se na taj način sakrije činjenica da jedan broj ozbiljnih partija bojkotuje izbore, on je rekao da o tome koje su partije ozbiljne sud daju građani sud na izborima.

Selaković je takođe rekao da SNS ne kontoliše neku televiziju niti ima interes za to, a da je drugačije bilo 2012. godine kada SNS, za razliku od tada vladajuće Demokratske stranke (DS), pred izbore nije imala vodeće frekvencije i nijednu televiziju pod svojom kontrolom.

Na pitanje vidi li da neko favorizuje SNS u medijima, on je naveo da je to svar nečije uredivačke politike.

Komentarišući nedavne ocjene o izbornim uslovima predsednica Delegacije EU za Srbiju Tanje Fajron, Selaković je rekao da ona dolazi iz države (Slovenije) u kojoj su Srbi drugi po brojnosti narod, a nemaju ni najosnovnije pravo da budu priznati kao nacionalna manjina.

“Da bi vam neko delio lekciju, mora da prvo pogleda sebe u ogledalo pa da vam onda kaže određene stvari”, rekao je Selaković.

Na pitanje da li u SNS ima sukoba, odnosno jesu li ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović u zavadi, on je negativno odgovorio i rekao da je sučeljavanje i iznošenje mišljenja dio demokratske procedure unutar tako velike stranke.

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *