17. 10. 2018. - 1:56

FLEŠ

Selaković o KiM: Najkompleksniji problem, nemamo šta da čekamo

Pitanje Kosova i Metohije je najvažniji i najkompleksniji problem, više ne smije da se čeka, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže se za rješenje kojim će se izbeći rat u budućnosti, istakao je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.
Kako je kazao, prošla su vremena kada je vrijeme radilo u korist Srbije.
– Šta da čekamo, hoćemo li da čekamo da u situaciji u kojoj zabijamo glavu u pijesak ugrozimo i ekonomiju i nova radna mjesta, a smanjili smo za pola nezaposlenost koju su nam ostavili oni koji su čekali, koji su čekali da nas vrijeme koje protiče uništava, da nas bude sve manje i manje. Hoćemo li da čekamo da zato sto ne želimo odgovorno da se bavimo svojom zemljom na odgovoran način na koji to Vučić radi, da čekamo da nas ima sve manje i da govorimo da vrijeme radi za nas. Prošla su vremena kada je vrijeme radilo za nas – istakao je Selaković za RTS.
On je podsjetio da nije prvi put da Vučić govori o razgraničenju kao opciji za rješenje kosovskog pitanja, i da je to činio i nekadašni predsjednik SFRJ Dobrica Ćosić.
– On je bio predsednik SFRJ prije 26 godina. Ako se on čak i prije toga zalagao za tako nešto, to samo govori da je ovaj problem kompleksan i ozbiljan, a nijesmo uspjeli da ga rješavamo na druge načine kad smo bili mnogo jači i kada su naše pozicije bile mnogo bolje – istakao je Selaković.
Komentarišući reagovanje Britanije i Nemačke na Vučićevu izjavu, koje su istakle da se protive opciji razgraničenja, Selaković je naglasio da ne treba zaboraviti za šta se te države zalažu.
– Oni hoće nezavisno Kosovo. A njihov problem je sa Vučićem zato što on to neće da prihvati i što neće da kaže Kosovo je nezavisno u ovim granicama u kojima nam to namećete. A pritom se on i bori da svako dobije više. Od SPC do svakog našeg čovjeka da li živi u Štrpcu, Klokotu, Ranlovu, Gračanici ili Metohiji – rekao je on.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *