Selaković na sastanku sa Lavrovom: Srbija se nada Putinovoj posjeti ove godine

0

Srbija se nada posjeti predsjednika Rusije Vladimira Putina ove godine, izjavio je šef srpske diplomatije Nikola Selaković na sastanku s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom. On je takođe izrazio zahvalnost Rusiji za ulogu u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i rješenju situacije oko kosovskog pitanja. Selaković je na početku susreta s Lavrovom, koji se održava tokom njegove dvodnevne zvanične posjete Rusiji, istakao da su sastanci zvaničnika dve zemlje na najvišem nivou dokaz dobrih odnosa Srbije i Rusije i dobre bilateralne saradnje i prijateljstva.

-Uvjeren sam da će to rezultirati i sastankom na najvišem nivou i posetom Vladimira Putina Srbiji ove godine. Mi se nadamo toj posjeti- rekao je Selaković i dodao da se u Srbiji sjećaju poslednje posjete Putina i smatraju da je svaka njegova posjeta istorijska.

Lavrov je, sa svoje strane, govoreći o kosovskom pitanju, ukazao na pokušaje napuštanja rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN o rješenju kosovskog problema koji su, kako je rekao veoma opasni.

Lavrov je naglasio da je Rusija zainteresovana za dalje jačanje koordinacije sa srpskim prijateljima na međunarodnoj sceni, u evropskim strukturama kao što su OEBS i Savet Evrope, kao i u UN.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.