Selaković: Makron poslao poruku da oko Kosova nije sve gotovo

0

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da uključivanje Francuske u rješavanje kosovskog pitanja znači da je Srbija dobila prijatelja koji je spreman “ozbiljno da je sasluša”, te da se nada da će pomoći srpskoj strani u rješavanju tog problema.

“Videćemo šta će biti dalje. Snaga društva i politike ogleda se u mogućnosti dobrih kompromisa što je zalog za uspješniju budućnost. Postalo nam je normalno da nam dolaze visoki strani zvaničnici, ljudi su zaboravili vremena kada su nas zaobilazili”, rekao je Selaković za RTS.

Kazao je da kod građana, nakon posjete francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji je pokazao poštovanje prema Srbiji, njenom predsjedniku i istoriji, “preovladava utisak ponosa”.

Selaković je ocijenio da je Makron govorom na srpskom postigao “nevjerovatan efekat” i da je uspio da uspostavi komunikaciju sa građanima Srbije.

On je podsjetio da je Francuska jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Kosova, ali da je Makron poslao poruku da “nije sve gotovo”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.