Sekulović: Predlog za skraćenje mandata parlamentu nema podršku većine

0

Inicijativa ministra pravde Andreja Milovića da se u dnevni red prve naredne sjednice Vlade, kao posebna tačka, uvrsti rasprava o predlogu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore, neće dobiti podršku većine, smatra politički analitičar Sergej Sekulović. Sukob premijera Milojka Spajića i ministra Andreja Milovića je stvaran, a ne fingiran, vjeruje Sekulovć i ocjenjuje da se Milović tom inicijativom pozicionira za buduće političko djelovanje, prenosu RTCG.

“Da je ona primarno koncipirana da bi gospodin Milović izašao sa svojom argumentacijom zašto je uputio tu inicijativu, gradeći tako sebi jasno politički prostor, odnosno distancu od onoga što je trenutna parlamentarna većina i politički potezi koje oni vuku, ne bi li na taj način uspio da priđe što je većem broj građana Crne Gore kojima su ti argumenti bliski”, kazao je Sekulović.

“Sukob je stvaran”

Premijer Spajić i ministar Milović politički su se razišli do tačke sa koje nema povratka, uvjeren je Sekulović.

“Ne vidim ni jedan racionalan razlog u ovom trenutku da b i se mogao izvući zaključak da je sukob fingiran. Mislim da je on stvaran”, kaže Sekulović.

Biće jasnije ako bude rasprave u parlamentu

Ministar Milović sam vuče poteze koji su koliziji sa politikom vlade, ocjenjuje Sekulović.

“A naravno potezi inicijative o kojima mi sada pričamo u interesu su određenog dijela političčke scene, odnosno imaju preklapanje sa političkim interesima opozicije u crnogorskom parlamentu”, kazao je on.

Politički analitičar Sergej Sekulović zaključuje da će eventualno suočavanje premijera Spajića i ministra Milovića u parlamentu situaciju učiniti mnogo jasnijom.

(rtcg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.