Sekulić: Nosimo se sa problemima najbolje što možemo, naći ćemo rješenje

0

Sve ide po planu stručnog štaba košarkaša Crne Gore u dosadašnjem toku priprema za duele sa Francuskom i Portugalom.

Nakon mnogo problema pred početak priprema, ušli su „crveni“ u mirniji period i uz mnogo rada spremaju se za velike izazove.

Sve ide po planu, treniramo dobro. Priključilo nam se nekoliko igrača za koje smo očekivali da stignu kasnije. Zasada sve ide po planu tako da vjerujem da ćemo spremno dočekati tu prvu utakmicu“, poručuje trener Blagota Sekulić.

Čuveni crnogorski košarkaš ističe sa kojima su se sve problemima suočavali za ovaj prozor.

Ovaj prozor je jako specifičan jer neki su završili sezonu prije mjesec, neki prije desetak dana. Teško je za pripremu, nekako smo napravili plan da sve lagano uvedemo u ritam i da prebrodimo ovo na najbolji mogući način“, kaže Sekulić i okreće se „svom“ sektoru, centrima.

To što imamo samo jednu peticu remeti dosta pripreme. Nedostaje nam centara što se dosada nije događalo, uvijek smo imali možda i viška. Imamo dosta problema, ovo je jedan od većih, ali pokušavamo da se nosimo sa tim problemima najbolje što umijemo i naći ćemo rješenje“.

Francuzi su sigurno veliki izazov. Međutim u posljednja dva meča odlično smo im parirali i bili blizu iznenađenja. Posebno u Podgorici u kvalifikacijama za Evrobasket, kada je presudio jedan šut. Francuska je inače izgubila samo dva od posljednjih 16 mečeva u kvalifikacijama za SP, oba u gostima.

Oni dolaze možda u najjačem sastavu dosada, sa druge strane mi smo značajno oslabljeni, biće teško, moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost, na njihovu energiju. Isto tako znam da će biti teško, ali vjerujem da ćemo način da im pariramo, da odigramo jednu pravu takmičarsku utakmicu, kao što je to bilo u Francuskoj„, kaže Blagota i otkriva šta je ključ dobrog meča.

Počeli smo sa pripremom meča. Protiv Francuza je uvijek akcenat na tome da se čuva lopta, da nema izgubljenih lopti, da se trči dobro, da ekipa ima dobru energiju, da gradimo reket, da obezbijedimo skok. Oni su atletski jako dobri, akcenat je na tome da čuvamo loptu, da trčimo nazad, da nema loših šuteva, jer oni to kažnjavaju kontranapadima“.

Duel se igra u petak, 1. jula, a od sjutra se mogu preuzeti besplatno karte na biletarnici Sportskog centra „Morača“.

(kscg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.