Sekulić: Izborni zakoni do kraja jula

0

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić saopštio je da su bez obzira na to što opozicija ne učestvuje u radu Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, otvoreni za sve sugestije opozicije. Vjeruje da će zajedno, sa predstavnicima NVO i akademske zajednice, prijedloge imati do kraja proljećnjeg zasijedanja Skupštine, odnosno do kraja jula.

Sekulić je izrazio uvjerenje da će se opozicija vratiti uskoro u Odbor i dati svoj doprinos, jer je, kako je istakao, „i u njihovom interesu da imamo najbolja zakonska rješenja“.

“Otvoreni smo za sve sugestije opozicije. Sačekaćemo da čujemo i njihovo mišljenje na naše predloge izbornih zakona. Nadam se da će oni dati svoj doprinos, ako ne svi, onda najveći dio opozicije koji učestvuje u radu parlamenta”, rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, predlozi zakona biće urađeni uz poštovanje kriterijuma OEBS-ODIHR i EK koja su u skladu sa standardima i EU i savremenog svijeta. Te zakone prati veoma obimna dokumentacija koju je pripremila stručna služba Skupštine, kao i uporedna iskustva – rekao je Sekulić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.