Sekretar za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Opštine Zeta tužio bivše čelnike Aerodroma Crne Gore

0

V.d. sekretara Sekretarijata za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Milan Stanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv bivšeg izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Vladana Draškovića i bivšeg predsjednika Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldina Dobardžića.

Stanović ih tererti zbog osnovane sumnje na zloupotrebu službenog položaja, s obzirom da su omogućili ,,Royal Plus” d.o.o. i ,,Halo taksi” d.o.o. koji imaju istog vlasnika i izvršnog direktora, da obavljaju usluge taksi prevoza sa aerodroma, davajući im u zakup taksi stajališta, iako ta privredna društva po Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju to ne smiju da rade na teritoriji Opštine Zeta.

– Uz to, saradnja sa Aerodromima Crne Gore i u drugim oblastima nije bila na zadovoljavajućem nivou, jer smo bili prinuđeni da prinudno naplatimo 76.500 evra za samo tri mjeseca tokom 2023. godine, kao naknadu za slijetanje i polijatenje aviona, naknadu koju uredno aerodromi plaćaju Tivtu već dugi niz godina. Naša želja da ostvarimo dobru saradnju i unaprijedimo aerodrom ogleda se i u činjenici da smo od septembra uveli autobusku liniju, potpuno besplatnu. Nadamo se da će novi Odbor direktora i izvršni direktor biti otvoreniji za saradnju, te da ćemo zajedničkim snagama poboljšati uslove koje nudi aerodrom i ovim putem im želimo sreću u radu – saopšteno je iz Opštine Zeta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.