Šef Savjeta Evrope: Podijeljena su mišljenja po pitanju „Sputnjika Ve“ ali narod nas pritiska

1

Šef Savjeta Evrope Šarl Mišel izjavio je da su mišljenja po pitanju kupovine ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) unutar EU podijeljena, ali da je narod Evrope nestrpljiv da se vakciniše.

„Ogroman je pritisak na političare, ljudi su nestrpljivi, žele da se vakcinišu. Upravo zato i Vlade zemalja članica žele da urade sve što je u njihovoj mogućnosti. Što se tiče `Sputnjika Ve`, mišljenja su nam podijeljena, to je osjetljivo pitanje“, rekao je on.

Mišel je rekao i da je stava da bi Evropa trebalo da podigne nivo proizvodnje vakcine i da ubrza proces njihove isporuke.

„Ako Evropa ubrza proces proizvodnje vakcine, postaćemo lideri po pitanju imunoloških preparata, ako ne i prvi u svijetu“, dodao je.

Nešto ranije je Ruski fond za direktne investicije saopštio da je počeo pregovore sa njemačkim vlastima o isporuci vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Ovdje nije u pitanju Ruska vakcina nego gubitak sposobnosti Evropske Unije da bude konkurentna u savramenom svijetu. Tu konkurentnost su izgubili stalnim podaništvom prema SAD-u. SAD je sada kolonijalna sila a EU je kolonija. Svaka kolonija vremenom pada u zavistan položaj i siromaštvo dok se kolonijalni gospodar bogati i napreduje. Dok je god NATO i okupatorske snage SAD-a na teritoriji EU od ove skalamerije podanika SAD-a ne može biti uspješne države. Prosto tako priroda funkcioniše. Iz ovoga razloga su SAD krenule u rat za nezavisnost od tada najveće sile svijeta Velike Britanije. Znali su da ako ostanu kolonija i podanici neće imati budućnost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.