Mladen Mikijelj

SDT tereti Krstovića i grupu: Oprali 370.000 evra od prodaje droge

0
Kriminalna grupa koju je, prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva, formirao Igor Krstović, tereti se da je oprala 370.000 evra.

Novac je, kako je navedeno u tužilačkim spisima, zarađen od preprodaje narkotika, a stavljan je u legalne tokove. Tužilaštvo je kriminalnu grupu raskrinkalo na osnovu materijala „skaj“ prepiski koje su francuske vlasti dostavile preko Europola. Kriminalna grupa, tvrde istražitelji, imala je još nekoliko pripadnika koji nijesu identifikovani.

Zbog sumnje da su pripadnici te mafijaške organizacije, krajem novembra prošle godine uhapšeni su Saša Anđušić i Boris Dobrović. Lisice na ruke stavili su im službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, po nalogu SDT-a. Osumnjičeni su na saslušanju negirali krivicu. Od tog dana tragalo se za Krstovićem kojem su lisice na ruke stavljene 26. marta. Krstović je uhapšen u Budvi, a prema evidencijama bezbjednosnih službi, on je visokorangirani pripadnik „škaljarskog klana“.

On se potraživao po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Anđušić ponudio jemstvo

Odbrana osumnjičenog Anđušića predložila je Višem sudu u Podgorici jemstvo kako bi se on branio sa slobode. Anđušićev branilac, advokat Božo Milonjić, za „Dan“ je potvrdio da su predložili jemstvo vrijednosti oko 250.000 evra. U pitanju su nekretnine na ime članova porodice Anđušića. Sud još nije odlučio o tom predlogu.

Osumnjičeni se tereti da je kao član kriminalne organizacije izvršio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i dva krivična djela pranje para.

– Radi se o visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore. U aktivnosti lišenja slobode I.K. učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva, saopšteno je iz Uprave policije.

Na dan hapšenja policija je izvršila pretrese na više lokacija u Podgorici i Budvi.

Sva trojica osumnjičenih i dalje se nalaze u pritvoru. I Krstović, kao i njegovi navodni saradnici, na saslušanju u tužilaštvu negirao je krivicu.

Krstović je ranjen 28. januara 2020. godine. Nakon ranjavanja, boravio je na liječenju u Njemačkoj, ali je morao da napusti zemlju ubrzo nakon dolaska i izrečena mu je zabrana ulaska.

Za pokušaj ubistva Krstovića optuženi su Dragiša Bulatović i Vidoje Stanišić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.