SDT saglasno da Ljubo Bigović bude u kućnom pritvoru

0

Podgorički Viši sud odlučiće do kraja sedmice da li će prihvatiti jemstvo Baranina Ljuba Bigovića i dozvoliti mu da rešetke zamjeni kućnim pritvorom i odatle se brani od optužbi za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, sa čim je saglasno Specijalno državno tužilaštvo.

“Specijalno državno tužilaštvo saglasno je da se ponuđeno jemstvo prihvati i da se prema optuženom Ljubu Bigoviću odrede mjere nadzora – zabrana napuštanja stana, zabrana napuštanja mjesta boravišta, obaveza povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putnih isprava. Optuženi je na ime jemstva ponudio stavljenje hipoteke na nepokretnostima čija je vrijednost 508.000 eura i 340.000 eura”, saopštila je “Vijestima” portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Ukidanje pritvora Bigovićeva odbrana tražila je zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja tog pritvorenika i neadekvatnih uslova za liječenje.

Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović osuđeni su u podgoričkom Višem sudu na po 30 godina zbog likvidacije načelnika Odjeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta Slavoljuba Šćekića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.