SDT odbacio prijavu protiv Đukanovića

0

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Marka Milačića koju je podnio protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, rukovodeći se optužbama koje je na račun predsjednika u svojim video-porukama i na društvenim mrežama iznio biznismen Duško Knežević.

SDT je, prema informacijama Dnevnih novina, nakon izviđajnih radnji, ocijenilo da ne postoji bilo kakav osnov sumnje da je došlo do nekog krivičnog djela za koji je Milačić prozvao Đukanovića.

Podsjetimo, Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Đukanovića početkom februara ove godine, nakon čega je organizovao pres konferenciju na kojoj je saopštio da je Đukanovića prijavio zbog sumnji da je “u martu 2010, i martu 2011. godine primio imovinsku korist plaćanje putovanja, snošenje troškova avionskih karata, smještaj a u hotelu i plaćanja drugih računa prilikom boravka u Dubaiju, a sve u vrijednosti preko 60.000 evra, a zauzvrat koristeći svoj službeni položaj i društveni uticaj posredno ili neposredno vršio uticaj na rukovodstvo Centralne banke Crne Gore”.

Milačić je tada poručio kako “zahtijeva” od Glavnog specijalnog tužioca da detaljno ispita predmetne sumnje, jer se radi o “sumnji u jedno od krivičnih djela takozvane korupcije u službi, i to u najvišoj instanci službe”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.