SDT: Naredba o sprovođenju istrage protiv 21 osobe

0

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv 21 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz SDT-a.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima i sprječavanje krijumčarenja i ilegalnih migracija Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv 21 lica ( Š.N., S.M., G.I., J.R., M.G., N.D., M.N., V.N., V.G., R.Z., P.M., A.D., D.O., V.P., C.D., R.A., B.M., V.M., M.M., V.B. i J.J.) zbog predmetnih krivičnih djela.

Specijalno državno tužilaštvo je dalo nalog da se slobode liši 17 lica, dok je jedno lice nedostupno državnim organima Crne Gore. Protiv dva lica u toku su postupci pred pravosudnim organima drugih država, dok je protiv jednog lica u toku postupak pred nadležnim organima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, sve osobe, koje su lišene slobode u zakonskom roku su sprovedene u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja, nakon čega im je Specijalni tužilac odredio zadržavanje do najduže 72 časa od časa lišenja slobode.

“Specijalno državno tužilaštvo je sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijelo predlog za određivanje pritvora protiv 10 lica, dok je u odnosu na jedno lice koje nije dostupno nadležnim državnim organima stavljen i predlog za donošenje naredbe za raspisivanje potjernice. Protiv 8 lica sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijet je predlog za izricanje mjere nadzora – obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave.

Navedene aktivnosti rezultat su višemjesečnog postupka izviđaja kojim je rukovodilo Specijalno državno tužilaštvo”, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.