SDT ispituje rad bivšeg direktora Doma zdravlja Podgorica iz redova DPS-a Nebojše Kavarića: Sumnjaju na koruptivne radnje

0

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) kojim rukovodi Predrag Šuković započelo je provjeru poslovanja Doma zdravlja Podgorica za period od 2017. do 2022. godine, zbog sumnji na koruptivne radnje nekadašnjeg rukovodstva ove zdravstvene ustanove, na čijem čelu je u tom petogodišnjem periodu bio bivši poslanik i funkcioner DPS-a Nebojša Kavarić.

Nalog za ispitivanje rada najvećeg Doma zdravlja u državi dao je specijalni tužilac, a istražitelji su na provjeru uzeli svu poslovnu dokumentaciju. Specijalni policijski tim kontroliše tendere, nabavke, kao i sve uplate i isplate koje su obavljene u petogodišnjem periodu mandata bivšeg direktora Kavarića.

Podsjetimo, Nebojša Kavarić početkom 2021. godine smijenjen sa mjesta direktora Doma zdravlja Podgorica, a tadašnji v.d. direktora Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić je kazao da je njegov prethodnik, pedijatar Nebojša Kavarić sam sebi dao otkaz i da nema govora o revanšizmu.

– Doktor Nebojša Kavarić je bio direktor Doma zdravlja i, nažalost, mirne savjesti mogu reći da je sam sebi dao otkaz. Nakon prestanka mandata direktora, njegov pomoćnik kojeg je on ovlastio rasporedio ga je na mjesto pedijatra u Domu zdravlja. Sve bi to bilo u redu da je on imao mirovanje staža, odnosno da je zakonski tako moglo. rekao je tada Jokić.

U odbranu svog partijskog kolege tada je reagovanjem stao podgorički DPS, istakavši da je doktor Kavarić decenijama liječio građanke i građane bez obzira na njihova politička, nacionalna i vjerska opredjeljenja, i u skladu s Hipokratovom zakletvom, ali da to nije dovoljno, već je navodno političko opredjeljenje Kavarića razlog zbog čega mu je tada uručen otkaz.

Ipak, ispitivanje rada ove zdravstvene ustanove od strane SDT-a, još jedan je dokaz na koji način je DPS rukovodio institucijama i ustanovama naše zemlje. Ogledalo urušenog zdravstvenog sistema, koji je proglašen najgorim u Evropi, jeste „briga“ koju je bivši režim u prethodnih trideset godina pokazao prema svom stanovništvu i zdravlju svojih građana, to što za trideset godina nije izgradio ni jednu novu bolnicu u zemlji.

Uzdanice tridesetogodišnje vlasti osim zdravstvenog sistema, urušile su sve institucije u državi, počevši od toga da su pojedini čelnici opština iz redova DPS-a priznali da su bili dio ili šefovi organizovanih kriminalnih grupa, do toga da se pred sudovima nalaze optužnice nosioca najviših sudskih instanci u zemlji, pokazavši da im je u periodu vladavine jedino bio važan lični interes i njihovo bogaćenje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.