SDT će sprovesti istragu protiv Kneževića i Đurđića

0

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je danas da je juče donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv predsjednika Atlas grupe protiv Duška Kneževića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, putem podstrekavanja.

Iz SDT je saopšteno i da su donijeli naredbu o sprovđenju istrage i protiv Đorđa Đurđića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Knežević i Đurđić osumnjičeni su da su oštetili Atlas banku za 15 miliona evra i protiv njih je podnijeta krivična prijava SDT.

“Nakon razmatranja prikupljenih dokaza i podataka u izviđaju, vezano za realizaciju bankarske garancije na iznos od dvanaest i po miliona eura i saslušanja osumnjičenog Đ.Đ., dok se drugi osumnjičeni D.K. nalazi u bjekstvu, Specijalno državno tužilaštvo je dana 14.02.2019.godine donijelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv D.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, izvršeno putem podstrekavanja, iz čl. 272 st. 3 u vezi st. 1 u vezi čl. 24 KZ CG, te i protiv Đ.Đ., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz čl. 272 st. 3 u vezi st. 1 KZ CG”, saopšteno je iz SDT.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.