SDP žali što sa DPS-om nemaju većinu, pa napadaju Abazovića

2

Dritan Abazović treba da bude svjestan odgovornosti koju nosi kao i da zna da su nacional-šovinističke parole njegovih saveznika i njegova slika i njegova briga, a najmanje mu je sada potrebno da iznosi neistine o SDP-u i da lamentira što SDP nastavlja da traje na pravoj strani istorije kao parlamentarni subjekat, kazao je Nikola Đurašković, član Predsjedništva SDP.

“Abazoviću, SDP je bio opozicija DPS-u četiri godine, svojom voljom izašao iz vlasti bez ijedne mrlje, čist kao suza nakon što je ostvario još jedan strateški cilj ulaska u NATO, za što vi nijeste glasali da se ne bi zamjerili partnerima Mandiću, Kneževiću i Marku Milačiću. Tako ćemo i u narednom periodu biti opozicija vašoj koaliciji na čelu sa DF-om, čiji program već najavljujete da sprovodite. Pa vas zato slave u Banja Luci i Beogradu, umjesto na Cetinju.

Brinite Abazoviću Vi Vašu brigu koja danas nije mala. Brinite kako ćete poslije sinoćnjih izliva šovinizma graditi građansku, multietničku Crnu Goru sa onima koji prijete Vašim sunarodnicima i drugim građanima pripadnicima manjinskih naroda. Snosićete punu političku odgovornost za Vaš izbor koji poštujemo kao izraz demokratije i vaše političke volje. Promjene su neophodne i to je jasno ali ne na način da se rizikuje građanska Crna Gora i da bi se dodvoravali kleronacionalizmu.

Znamo da napadima na SDP pokušavate da sakrijete tu činjenicu ali vam neće proći. Sami ste izabrali put. Ostaće svima čudno zašto vam je DF politika kleronacionalizma bliža od SDP, i zašto vam je jedan od ciljeva na izborima bio da u sadejstvu sa DF napravite što veću štetu SDP. Zato ponavljamo kao što smo četiri godine bili opozicija i kritikovali loše poteze vlasti DPS-a, sada ćemo i vama i vašim DF saveznicima biti opozicija posebno u dijelu očuvanja građanske, nezavisne i multietničke Crne Gore. Ta Crna Gora nema političku cijenu. Odgovornost je Vaša i nosite je svjesni političkih posljedica.

I na kraju, vidimo da Vas ovih dana slavi i Matija Bećković i poziva u Beograd da Vas “nosi srpska omladina na rukama”. Možda da umjesto u Beograd, ipak treba da se pojavite na Cetinju. Možete sami, a možete i sa Markom Milačićem ili Amfilohijem, ali ovoga puta javno a ne tajno.”

2 Comments
  1. Q komentariše

    Nacional-sovinisti u Crnoj gori su pripadnici SDP i SD.Oni su ono pravo iskonsko zlo i zelim im da sto prije nestanu sa politicke scene Crne gore.

    19
    1
  2. Bokelj komentariše

    Iza Dritana i opozicije nema i nadam se da nikada neće ni biti niti jednog ubistva. Iza SDP-a i njihovih koalicionih partnera je na desetine ubistava po Crnoj Gori i inostranstvu. U vrijeme vlasti SDP-a postali smo najpoznatiji u svijetu po likvidacijama i švercu narkotika. SDP je jedan od arhitekata i graditelja najvećeg monstruma u Evropi, a možda i šire!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.