SDP: Vrh SD-a je dio kriminalne organizacije

2

Socijaldemokratska partija (SDP) je pozvala državno tuzilaštvo da izuzme dokumetaciju o zapošljavanju na aerodromu, tvrdeći da su predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, i direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, dio kriminalne organizacije koja “ucjenjuje ljude, prijeti im i ugrožava njihovu slobodu političkog opredjeljenja”.

“Osnovano sumnjamo da kriminalna organizacija sastavljena od Ivana Brajovića, na funkciji predsjednika Skupštine Crne Gore i Danila Orlandića, direktora Aerodroma Crne Gore u kontinuitetu zloupotrebom državnih resursa i državnih funkcija koje pokrivaju vrši krivična djela zloupotrebe položaja zapošljavajući po partijskoj osnovi i ucjenjuje ljude, prijeti im i ugrožava njihovu slobodu političkog opredjeljenja. Svako u Crnoj Gori zna da ova, kako sumnjamo, kriminalna organizacija koristeći državne resurse zapošljava suprotno zakonu o čemu su govorili i pojedini visoki državni funkcioneri. Javna je tajna da prijetnjama zloupotrebljava ljude i njihove životne situacije. Zašto bi bilo koja partija stavila nekoga na listu ako joj nije dao saglasnost, matični broj, broj lične karte kao i druge podatke”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Iz te partije su poručili da tužilaštvo ove sumnje može smatrati krivičnom prijavom protiv Brajovića i Orlandića, kao i svih onih koji, kako navode, “prevarama pokušavaju da nanesu štetu Socijaldemokratskoj partiji”.

“Pozivamo tuzilaštvo da konačno reaguje izuzme dokumetaciju o zapošljavanju na aerodormu, uvaže izjave jednog visokog državnog funkcionera koji je o ovome govorio na skupštinskom odboru i provjeri načine zapošljavanja. Ne može biti da tužilaštvo ne zna nešto što svaki građanin Crne Gore zna”, navode iz SDP-a, te dodaju:

“Da li je tačno da je Brajović lažno svjedočio u slučaju Ramada? Da li njegov potpis stoji na nalogu za plaćanje državnih sredstava koje je koristio za plaćanje partijskog skupa u hotelu Ramada? Da li je izvjesni Emil Durunbašić pravosnažno osuđen za zloupotrebu položaja kao jedan od funkcionera SD-a u slučaju Ramada?”

Iz SDP-a su pozvali Brajovića da kaže da li je dugovao 50.000 evra na revolving kartici u banci Duška Kneževića, a političku funkciju “koristio da mu se zaustavi obračun zatezne kamate ne vraćajući obavezne rate”.

“Valjda je svakome u ovoj državi jasno da je Ivan Brajović pred sudom govorio neistinu, narodski rečeno lagao. Pozivamo ga da kaže da li je dugovao 50000 evra na revolving kartici u banci Duška Kneževića, a političku funkciju koristio da mu se zaustavi obračun zatezne kamate ne vraćajući obavezne rate? Neka javno kaže od kojeg novca u gotovini je vraćao kredite u jednoj polovnoj banci? Za ove tvrdnje tužilaštvu je dovoljno da izuzme dokumetaciju od stečajnog upravnika. Pozivamo tužilaštvo da više ne ćuti, da pokaže da im je stalo do barem elementarne pravde i da vode računa da im Ivan Brajović ne pobjegne negdje kao Svetozar Marović”, stoji u saopštenju SDP-a.

Rukovodstvo SDP, poslanici Draginja Vuksanović Stanković i Raško Konjević, su, kako poručuju, sve svoje sumnje o ovome spremni da podijele sa tužilaštvom.

2 Comments
 1. Draginja Rasko Ranko komentariše

  Pa zar Rasko nije izjavio kod dicnoga rezimskoga novinara Komnenica da ce opet u koaliciju sa DPSSD. Znaci ne smeta
  kriminal samo i oni malo da dobiju.Kakva je ovo demagogija samo da bi se doslo do funkcija, Draginja bjese udata za Stankovica koji je optiken od Knezevica da je uzimao pare
  Stvarno smijesna i zalosna druzina.

  2
  1
 2. GO kojeg nema komentariše

  Čini mi se da ste ih vi birali, kao i onog Vikssnovića zs listu u TV. Zato malo smanjite doživljaj i ne držite ta bilede ono mslo simpatizera što je preteklo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.