SDP spremna da učestvuje u reformi izbornog zakonodavstva

0

Socijaldemokratska partija (SDP) spremna je da učestvuje skupštinskoj radnoj grupi koje bi se bavila reformom izbornog zakonodavstva, poručila je funkcionerka te partije Draginja Vuksanović.
Komentarišući inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) za formiranje radne grupe za optimizaciju izbornog zakonodavstva, Vuksanović je kazala da u SDP-u smatraju da je izuzetno bitno što prije početi razgovore kako bi se našao izlaz iz duboke političke, ali i ekonomske i socijalne krize u kojoj se Crna Gora nalazi.
„Zbog toga smatramo da je dobro što je DPS odgovorio na ponudu Demokratske Crne Gore da zajedno traže rješenje političke krize i što su konačno spremni da sjednu za zajednički sto“, rekla je Vuksanović agenciji MINA.
Prema njenim riječima, to je veliki pomak, imajući u vidu oštre stavove tih partija u prethodnih skoro dvije godine.
Vuksanović je kazala da ostaje da se vidi u kojem obliku će dijalog otpočeti, da li u okviru parlamenta ili u nekoj ad hoc radnoj grupi.
“SDP je spreman da učestvuje u dijalogu i pokuša da doprinese kroz predloge kojim će se unaprijediti zakonodavni okvir u dijelu izbornog zakonodavstva ali i u drugim povezanim oblastima koje utiču na regularnost izbornog procesa”, rekla je Vuksanović.
On smatra da je radna grupa trebalo da bude formirana prije ljetnje pauze kako bi se što prije ušlo u proces reforme izbornog zakonodavstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.