SDP: Šehović da podnese ostavku zbog dešavanja u Baru

0

Odluka premijera o obustavljanju gradnje vrtića u Baru je svakako za pohvalu, ali cijeli slučaj ne smije ostati bez utvrđivanja konkretne odgovornosti. Ministar prosvjete Damir Šehović, koji je ignorisao zahtjeve građana i o gradnji vrtića govorio kao o „državnom projektu“, ima obavezu da sada pokaže minimum odgovornosti i podnese ostavku, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije.

To je, kažu u SDP-u, najmanje što Šehović može da učini nakon višemjesečnog maltretiranja građana Bara i omalovažavanja njihovih opravdanih zahtjeva da se vrtić ne gradi na namijenjenoj lokaciji.

“Neodgovorno ponašanje ministra je već proizvelo konkretne i neotklonjive štete u smislu uništavanja ambijenta na pomenutoj lokaciji radi realizacije ovog projekta na silu i protivno volji građana Bara. Podsjećamo da je ministar opravdani revolt građana Bara stavljao u kontekst populističkog ponašanja kojemu će se on navodno suprotstaviti, ne shvatajući još da vlast postoji radi građana a ne radi udovoljavanja ministrima, direktorima i tajkunima na Limenka/Ramada konceptu”, navode u toj partiji.

Odluka premijera, nakon upornih protesta građana Bara je, ocjenjuju, jasna poruka Šehoviću i njegovom više nego neodgovornom odnosu prema Baranima i javnom interesu.

“Sada kada je premijer donio ovu, kako bi Šehović rekao, populističku odluku protiv državnog interesa, jedino što mu preostaje je da podnese ostavku. Osim ako ne smatra da je i njegov pošto-poto ostanak na funkciji nakon ove blamaže svojevrsni projekat od državnog interesa”, zaključuju u SDP-u.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.