SDP neće na izbore dok se ne stvore fer i demokratski uslovi

0

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je da neće učestvovati na izborima dok se ne stvore fer i demokratski uslovi za to, a da će o ostalim zahtjevima koji su upućeni sa građanskog protesta odlučiti u primjerenom roku na stranačkim organima.

Na pitanje agencije MINA u vezi sa zahtjevima sa građanskih protesta, iz SDP-a su kazali da je opravdan bunt građana nakon afere Koverta i da SDP upravo zbog tih razloga nije učestvovala na današnjim izborima u Tuzima.

Učesnici protesta “97 hiljada – Odupri se” sinoć su pozvali sve opozicione partije da napušte Skupštinu Crne Gore i bojkotuje sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Iz SDP-a su saopštili da neće učestvovati na izborima sve dok se ne stvore fer i demokratski uslovi i ambijent za izbore.

“Taj zahtjev je koordiniran stav, a za sve druge, možda i pojedinačne zahtjeve, odlučićemo u primjerenom roku na organima partije nakon komunikacije sa građanskim pokretom “97 hiljada – Odupri se”, saopštili su iz te stanke.

Podsjećaju da su SDP i druge opozicione partije već saopštile da je tehnička vlada preduslov da se razgovara o novim izbornim zakonima i stvaranju fer i demokratskog ambijenta za izbore, kako se ne bi ponavljali scenariji iz afere Koverta.

“Opravdan je bunt građana, ali uspjeh protesta podrazumijeva i da respektujemo stavove Evropske unije koja nam mora biti partner u stvaranju normalnih uslova za izbore i stvaranje demokratskog ambijenta”, zaključili su iz SDP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.