SD obilježava tri godine od osnivanja: Bilježimo konstantan rast podrške

1

Tri godine od osnivanja Socijaldemokrata (SD) obilježile su uspješna politika, konstantan rast podrške biračkog tijela i dominantne realizacije obećanja datih uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, saopšteno je iz partije Ivana Brajovića.

“Današnji dan je idealna prilika da se prisjetimo svih uspjeha koje smo postigli za ove tri godine. Krenuli smo od nule u formiranje nove, ali istinske socijaldemokratske snage u Crnoj Gori. Od tada, pa do današnjeg dana, Socijaldemokrate su nizale uspjehe i povećavale podršku među biračima”, saopšteno je iz SD.

Od parlamentarnih izbora 2016. godine, kada su, kako kažu, osvojili oko 12.500 glasova, danas bilježe podršku više 25.000 građana Crne Gore.

“Sa ogromnim zadovoljstvom možemo konstatovati da smo za dvije godine duplirali naše biračko tijelo i pozicionirali se kao istinski reprezenti socijaldemokratije u našoj državi. Osim toga, samo mi i DPS imamo u svakoj opštini parlamentarni status, tj. predstavnike u lokalnom parlamentu, s tim što su Socijaldemokrate jedina partija koja uz to bilježi i konstantan rast podrške birača. Sve ovo je, duboko smo uvjereni, rezultat vođenja odgovorne politike i ispunjavanja obećanja koja smo dali građanima Crne Gore”, navode Socijaldemokrate.

Kad je riječ o ispunjavanju obećanja, javnost podsjećaju da je značajan dio programa Socijaldemokrata postao i postaje sastavni dio razvojnih državnih politika.

“Tu mislimo na besplatne osnovne i master studije za sve studente, efikasno sprovođenje dualnog obrazovanja gdje se akcenat stavlja na praksu, a kojim se promovišu programi srednjih stručnih škola, uspostavljanje Fonda za kvalitet i talente kojim smo pokazali da se znanje u Crnoj Gori isplati, te da naša država vodi računa, kako o najboljim učenicima, tako i o njihovim mentorima, tj. profesorima. Mislimo i na novu, savremenu i proširenu listu lijekova koje građani dobijaju o trošku države, na ulaganja u kapitalnu medicinsku opremu nakon dugog niza godina, odobravanje velikog broja specijalizacija i subspecijalizacija. U dijelu realizacije kapitalnih projekata, to podrazumijeva i realizaciju preko 30 miliona eura investicija u obrazovnu infrastrukturu, odnosno izvođenje radova veće vrijednosti na 130 školskih objekata, rekonstrukciju i adaptaciju zdravstvenih objekata u iznosu od preko 3 miliona eura i dr. Jednom riječju, sve ono što su Socijaldemokrate postigle u oblastima kojima rukovode na državnom i lokalnom nivou, valorizovano je konstantnim porastom podrške birača našoj partiji, koji sada već iznosi duplo”, poručili su iz SD.

1 Comment
  1. Kimono komentariše

    A dje? Ova prirepak partija da nema partijskog zaposljavanja na aerodomu i sl. imala bi ukupno 14 glasova 🙂 Cim glava hobotnice bude u zatvoru, i ova partija ka i mnoge druge te se slepaju uz DPS, bice samo statisticka greska na prvim slobodnim izborima u Crnoj Gori, uskoro…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.