SD Nikšić: Šimun da stavi interes Nikšićana u prvi plan, smjena Milatović Perović jedina opcija

0

Socijaldemokrate Nikšića pozvale su ministra zdravlja Vojislava Šimuna da, kako su kazali, “stavi interes Nikšićana u prvi plan”, ocjenjujući da bi u tom slučaju smjena direktorice Opšte bolnice Nikšić, Dušanke Milatović Perović bila jedina opcija.

“Postalo je potpuno bespredmetno nabrajati sve skandale i afere u Nikšićkoj bolnici pod vođstvom Milatović Perović, te podsjećati na činjenice da je jednu od nekad najrenomiranijih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori aktuelna direktorica pretvorila u poligon za zapošljavanje njoj bliskih i partijski podobnih, uglavnom nestručnih kadrova. Tako smo došli u situaciju da je u Nikšiću odlazak u bolnicu krajnja mjera, kad drugu alternativu baš nemate. Čast, naravno, svim onim profesionalcima u nikšićkoj bolnici, doktorima i medicinskom osoblju koji svoj posao, u veoma lošim uslovima, rade na najbolji mogući način. Ali, problem je što kada dođete u ambulantu, nikad ne znate ko vas čeka sa druge strane vrata”, navodi se u saopštenju nikšićkoj SD-a.

Oni podsjećaju da je, ne tako davno, prije samo četiri godine, nikšićka bolnica bila primjer uređene zdravstvene ustanove u kojoj se pružala kvalitetna zdravstvena zaštita.

“Danas, nažalost, imamo zapošljenu rodbinu i partijske saborce, ljude sa sumnjivo stečenim diplomama, koji od dolaska u bolnicu drže živote pacijenata u njihovim rukama. Stoga ne čude j nerijetki skandali koji izlaze ili procure u medijima, stoga ne čudi i nezadovoljstvo dijela zaposlenih koji se bore koliko je u njihovoj moći da sačuvaju i svoj profesionalni ugled, ali i ugled institucije koju predstavljaju. No, sa ovakvim menadžmentom, to je neizvodljivo”, navode Socijaldemokrate Nikšića.

Oni su pozvali ministra zdravlja, Vojislava Šimuna, da što prije smijeni Milatović Perović i izabere novog direktora OB Nikšić dok, kako kažu, “ne bude kasno”.

“Jer su ljudski život i zdravlje već postali jeftini u ustanovi kojom se upravlja na ovakav način i u kojoj se znanje i iskustvo sklanjaju pred partijskom knjižicom i rodbinskom vezom sa direktoricom”, zaključuju u SD-u.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.