SD: Koncesiona dokumenta i dalje nezakonita i ne štite interes države

0

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da koncesiona dokumenta koja je Vlada na današnjoj sjednici usvojila, iako bitno unaprijeđena u odnosu na prethodna koja su razmatrana i nekoliko puta na naše insistiranje vraćana na doradu sa vladinih komisija i same Vlade, do kraja ne štite interes države i u nekim elementima su i dalje nezakonita, saopšteno je iz te partije.

“Činjenica je da su usvojena dokumenta potpuno različita od onih koja su javnosti prezentovana prije godinu, što jasno pokazuje i dokazuje da su Socijaldemokrate bile apsolutno u pravu sve ovo vrijeme kada smo konkretnim argumentima koje smo u kontinuitetu iznosili pokazali svu njihovu prethodnu nezakonitost i nedostatnost. Međutim, iako unaprijeđena u odnosu na prethodna, uvjereni smo da su u pojedinim elementima i dalje i nedostatna i nezakonita”, kazali su iz SD-a.

Iz te partije ukazuju na, kako navode, činjenicu da je usvajanjem ovako definisanog koncesionog akta prekršen član 9 stav 4 Zakona o koncesijama i član 29 Zakona o državnoj imovini, jer, kako ističu, nije urađena procjena vrijednosti nepokretnosti, što je jasna zakonska obaveza.

“Naime, procjena tržišne vrijednosti resursa, odnosno tržišne vrijednosti sopstvenog kapitala privrednog društva Aerodromi Crne Gore, koja je na naše insistiranje nedavno realizovana od strane Ekonomskog fakulteta, koristi se isključivo radi utvrđivanja minimalne koncesione naknade u skladu sa članom 61 Zakona o koncesijama. To je i u samoj analizi na strani 3 pomenute analize nedvosmisleno konstatovano”, navode iz SD-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.