SD: Gradićemo vrtiće i škole

0

U Glavnom gradu će u naredne četiri godine biti izgrađeni vrtići u Tuzima, Bloku 6 i City kvartu, škole u Tološima i na Karabuškom polju, kao i rekonstruisan objekat Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, saopšteno je na pres konferenciji Socijaldemokrata Podgorice.
Iz te partije su danas predstavili dio izbornog programa koji se odnosi na obrazovanje u Glavnom gradu „Dosljedno za kvalitetnije obrazovanje“.
Kandidat za odbornika „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu“, Filip Grujić, kazao je da je intenzivni razvoj Podgorice u prethodnom periodu doveo do značajnog povećanja broja stanovnika u pojedinim djelovima grada.
„Naša djeca, odnosno omladina u svakom momentu moraju biti prioritet, i zato je potpuna posvećenost izgradnji novih i proširenju kapaciteta postojećih obrazovnih ustanova naš imperativ“, poručio je Grujić.
Ocijenio je da je u prethodne tri i po godine u Podgorici urađeno mnogo u dijelu povećanja obrazovnih kapaciteta.
„Izgrađen je vrtić u Zagoriču, dok je na Starom Aerodromu izgradnja vrtića u završnoj fazi. Osim toga, privodi se kraju realizacija višemilionskog projekta Srednje stručne škole u Golubovcima. Rekonstruisan je i postojeći objekat Resursnog centra Podgorica i pretvoren u područnu jedinicu JPU Đina Vrbica“, podsjetio je Grujić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.