SD: Abazović se ponaša kao da iza njega stoji 21 milion birača

5

Nezaobilazno učešće u reality-u uzeo je i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović za sve i svašta svojim „autoritativnim“ nastupom, kao da iza njega stoji 21 milion birača, saopštile su Socijaldemokrate.

“Na jučerašnjim sjednicama, kao i na onoj prije njih, nije postojao pravno neupitan kvorum od 41 poslanika, a za zakone je glasalo 40 pravno neupitnih poslanika i jedna građanka kojoj mandat nije verifikovan u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore”, navode oni.

Politička predstava u Skupštini koja je, kako dodaju iz SD-a viđena 20. januara, u poređenju sa onom od 28, odnosno 29. decembra, sadržala je mnogo manje smijeha i aplauza poslanika, a mnogo više zabrinutih izraza lica i međusobnih trzavica koalicionih partnera i malo više teatralne vike.

“Da sve bude teatralnije, pobrinuli su se ničim izazvani članovi Vlade koji su izigravali fikuse u skupštinskoj sali, jer se o zakonima samo glasalo, bez rasprave. Sve je trebalo da izgleda kao neko jedinstvo očigledno nejedinstvenih partnera”, dodaju oni.

Iz SD-a ističu, da svjesni činjenice da su im i prethodna i jučerašnje dvije sjednice nelegalne, predstavnici vlasti se pripremaju da ne poštuju odluke Ustavnog suda o nelegalnosti sjednica, a onda u maniru djece koja su se zaigrala prijete da će dovesti u pitanje zakone i odluke prethodnog skupštinskog saziva iako znaju da su one donijete na legalnim sjednicama.

“Ipak je pored nemuštih “pravnih” tirada poslanika i neprimjerenog pritiska na Ustavni sud i nedoličnih prijetnji toj sudskoj instanci, od strane onih koji nijesu sposobni ni Poslovnik da valjano protumače, jučerašnju zabavu za široke narodne mase u Skupštini upotpunio i „iskreni“ stav premijera koji kaže da u novoj vlasti nema partijskog zapošljavanja i da je samo malo ćakulao sa predsjednicom Republike Srpske”, zaključuju iz ove stranke.

 

5 Comments
 1. Darko komentariše

  E čuješ ovih lupeža, e stojaće svaki građanin Crne Gore iza Dritana kad vas počne da hapsi, malo ste popljačkali ološi jedne

 2. LipaLipa komentariše

  … SD se ponasa. … kao da ih je glasala Jevropa, … Jevropa i Amerika, … zemlja proleterska, … naravno da je zakonito, … ima URA 4 poslanika, … pa crkli pukli od zavisti, … delegirati mogu i Marka Kraljevica, … ako moze doci u skupstinu, … ili sesti za laptop, onlajn, … donesen zakon, … no ne spinujte (po srbski ne lazite), … istraziste se ko konji sareni, … aj’ zdravo, …

 3. Dejan komentariše

  Na veliku, veliku zalost, ovi podguzi su u pravu. URA je uvela (trojanskog) konja Adzica, koji sa narodnom voljom od 30.08 ima veze taman koliko i Sekula Drljevic sa anti-fasizmom, i sada nema legalnih 41, vec 40. Sad se koprcaju u zamci iskusnih tehnokrata, kriminogenih struktura i milofasista. Gluposcu, neznanjem, nepromisljenoscu i nepostovanjem autenticne narodne volje bezmudi profa i “eksperti” s koca i konopca su literalno usrali veliko mitropolitovo delo duhovnog i mentalnog narodnog budjenja i ujedinjenja. Idioti na kvadrat.

  3
  4
 4. Dragan komentariše

  Abazović je za vas ološi lopovska primjer čovjeka sa obrazom što vi ne možete shvatiti. Vaš se život svodi na lopovluku i poltronstvu, što su najgore ljudske osobine. Vi ste dno dna. Sve ste pokrali i uništili. Bijedo ljudska.

 5. Bokelj komentariše

  SD je potpuno u pravu kada je u pitanju nova vlast u CG. Od verifikovanja nove parlamentarne većine i izbora nove Vlade prošlo je dovoljno vremena da da se mogao uraditi dobar dio onoga što je g. Medojević predlagao. Danas bi se ovi iz rukovodstva iz SD, BS i Albanskih partija mogli oglašavati samo iz Spuža, ako prošvecuju nekako mobilne telefone. Možda se to i dogodi kada g. Zdravko Krivokapić shvati da je izabran za predsjednika Vlade. Do tada nam ostaje samo da se molimo gospodu Bogu, jer od Vlade pomoći nema!

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.