Scenario dijela DPS-a: Pumpaju rejting Šehovića da disciplinuju Brajovića!

Scenario dijela DPS-a: Pumpaju rejting Šehovića da disciplinuju Brajovića!

Struja okupljena oko premijera Duška Markovića ima za cilj da napumpa rejting Damira Šehovića, ministra prosvjete i da se time pošalje poruka njegovom stranačkom predsjedniku Ivanu Brajoviću, koji je bliži Milu Đukanoviću, otkriva Borba. Upravo za taj plan je i poslužilo najnovije istraživanje CEDEM-a, kojim je nabildovan rejting Šehovića, koji se po anketi Srđana Darmanovića, nalazi među tri najpopularnija političara u Crnoj Gori. Jasno je da se trzavice unutar DPS-a sada pokušavaju preliti i na SD, manjeg koalicionog partnera.

“Nije slučajan tajming pojavljivanja naručena ankete CEDEM-a, iza koje stoji Srđan Darmanović, ministar inostranih poslova. Cilj je da se u jeku političke krize koja je izazvana hapšenjem poslanika DF-a Nebojše Medojevića i pokušajem hapšenja njegovog kolege Milana Kneževića, skrene pažnja na neke druge stvari. Da se pojedinci unutar opozicije, ali i vlasti, nabilduju brojkama, kako bi se unaprijed osujetili neki potezi u skorijoj budućnosti. Struja oko premijera Markovića je nezadovoljna raspletom situacije iza kulisa, tačnije, racionalnim ponašanjem Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine i SD-a. Sve je bilo planirano da policija upadne u Skupštinu i uhapsi Kneževića, ali je Brajović odigrao jednu od ključnih uloga vezano za odbranu ugleda Skupštine, što jedna struja unutar DPS-a ne može da mu oprosti. Tako je Brajović spriječio, svjesno ili ne, scenario onih koji su željeli raspirivanje političkih tenzija, što ta struja ne može da mu oprosti”, kaže naš sagovornik koji je upoznat sa političkim dešavanjima.

Zato je cilj naručene ankete da se podignu Demokrate, kako ne bi, opijeni procentima, pristali na dogovor sa ostalom opozicijom, jer su navodno najjači i stalno rastu, a upravo je jedinstvo opozicije jedina opasnost po Vladu. Jer, svjedoci smo da od kada vlast pumpa anketama Demokrate, DPS na svim izborima bilježi istorijske usjehe. Drugi cilj je bio guranje Damira Šehovića u prvi plan, među tri najpopularnija političara.

“Ministarstvo prosvjete je na nikad lošijem glasu u državi, sjetimo se samo brisanja značajnih književnika iz udžbenika, uvođenjem nekih novih, većinom nepoznatih likova, težak položaj profesora i nastavnika, partijska obijenost tog sektora i odjednom, ministartstvu prosvjete se najviše vjeruje, a Šehović je poslije Mila Đukanovića najpopularniji političar. Naravno, tako nešto je moguće samo u naručenim anketema, koje, kao ova CEDEM-a, služe za pokušaj disciplinovanja Brajovića i prelivanja sukoba iz DPS-a u SD, pojašnjava naš sagovornik.

Na ovaj način je poslata indirektna poruka Brajoviću, ako ne bude igrao po notama dijela DPS-a, bliskog premijeru, da nije nemoguće da se otvori slučaj Ramada, gdje je on bio, svjedok, koji nije govorio istinu, kako se navodi u krivičnoj prijavi koja je podnesena protiv njega, a koja je u fioci tužilaštva.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *