Šćekić: Zapisnik u kom piše da je Vuk Vulević ubio Duška Jovanovića nestao je iz sobe mog brata

0

Slavica Šćekić, sestra ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, izjavila je da je njen brat rasvijetlio ubistvo Duška Jovanovića.

Ona je to saopštila u emisije „Referat“, koja je na programu večeras od 21:15 sat na Parlamentarnom kanalu.

Šćekić je istakla da je njen brat napravio zapisnik u kojem je naveo da je Vuk Vulević pucao na Jovanovića, uz pomoć Muše Osmanagića.

„Na tom zapisniku je pisalo da je Vuk Vulević pucao sa zadnjeg sjedišta, naslonivši desnu ruku na rame Muše Osmanagića, koji je sjedio na mjesto suvozača, da mu ruka ne zadrhti, i tako je pucao i ubio Duška Jovanovića“, izjavila je Šćekić.

Policijski funkcioner Slavoljub Šćekić, koji je ubijen 30. avgusta 2005. godine, otkrio je ime ubice Jovanovića, i to ga je koštalo života, smatra njegova sestra.

Istakla je da je poslije ubistva Slavoljuba Šćekića, u njegovoj sobi pronašla zapisnik i izvještaj sa imenom ubice.

„Odmah nakon ubistva moga brata, došla su dva policajca, odnosno inspektora, tobože da vide kako je porodica njihovog ubijenog kolege. I dok su oni tako sjedjeli sa nama u dnevnom boravku, treći je uskakao kroz prozor. Da li je on tada uzeo te izvještaje, ili šta se desilo nakon toga, ne znamo. Uglavnom, tih izvještaja na stolu mog brata više nije bilo“, rekla je Šćekić.

Tu se nalazio i CD, kako je navela Šćekić, na kom se vidjelo i kako bivši premijer i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uzima novac od šverca duvana.

Šćekić je kazala i da joj je brat prije smrti otkrio da se bivši predsjednik države Milo Đukanović raspitivao o njemu.

„Tako da ja mogu da kažem da je moj brat rasvijetlio ubistvo Duška Jovanovića, ali da nekome nije bilo u interesu da se sazna istina“, zaključila je Šćekić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.