Šćekić otvorio Školske sportske igre: Pobjede su važne, ali pravo bogatstvo sporta leži u prijateljstvima

0

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, otvorio je Državno prvenstvo 41. Školskih sportskih igara, koje se održava u Baru.

Potpredsjednik Šćekić je u svom obraćanju rekao da Školske sportske igre nijesu samo takmičenje, već simbol mladosti, timskog rada, sportske energije i entuzijazma koji nas sve okuplja.

On je naglasio da o raznovrsnosti i bogatstvu našeg sporta govori činjenica da će na prvenstvu učestvovati oko 600 učenika u šest različitih disciplina.

“Želim da čestitam svim učenicima koji su se kao pobjednici opštinskih i regionalnih takmičenja kvalifikovali za ovo prvenstvo. Pred vama su dva dana ispunjena sportskim rivalstvom, izazovima i nadam se, mnogo zabave. Pobjede su važne, ali pravo bogatstvo sporta leži u prijateljstvima i lekcijama koje naučimo na terenu”, rekao je Šćekić.

Potpredsjednik je istakao veliki značaj školskog sporta za Ministarstvo sporta i mladih, čemu u prilog idu, kako je rekao, brojni projekti iz oblasti sportske infrastrukture, gdje Ministarstvo nastoji da obezbijedi adekvatne uslove za bavljenje sportom.

“Naš cilj je da svaki učenik ima pristup kvalitetnoj sportskoj infrastrukturi i opremi, kako bi mogao da razvija svoj talenat”, zaključio je Šćekić.

Državno prvenstvo 41. Školskih sportskih igara okupiće oko 600 učenika od V razreda osnovnih, do IV razreda srednjih škola, koji će se kroz dva takmičarska dana nadmetati u šest sportskih disciplina.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.