Šćekić obišao povrijeđene u KCCG

0

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem, obišao je danas Klinički centar Crne Gore, gdje ih je direktorica Ljiljana Radulović informisala o trenutnom stanju povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se oko podne dogodila u mjestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje – Budva, a koji su hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Radulović je upoznala ministra da je sedam pacijenata iz cetinjske bolnice upućeno u KCCG i da se sprovode neophodne dijagnostičke i druge procedure, kao i da je iz cetinjske bolnice najavljen transport još tri povrijeđena.

Konstatovano je da je zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao i u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene i pružio im neohodnu zdravstvenu zaštitu.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja, Opšte bolnice Cetinje i pripadnika Uprave policije, uz podršku kolega iz Podgorice i Budve, u najkraćem roku su bile na mjestu nesreće i pružile pomoć unesrećenima.

„Šćekić je u stalnoj komunikaciji i sa direktorom OB Cetinje Ivanom Ivanovićem, gdje je takođe zadržano na liječenju 17 povrijeđenih iz udesa i svi su van životne opasnosti“, saopštili su iz Ministarstva zdravlja, dodajući:

„Izražavajući žaljenje zbog teške nesreće i izgubljenih života, Šćekić je porodicama nastradalih uputio izraze najiskrenijeg saučešća, a povrijeđenima brz i uspješan oporavak“, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.