Šćekić kreće u čistku kadrova: Traži nove pomoćnike

4

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić tražio da je da četiri od šest pomoćnika u toj ustanovi podnesu ostavke, i to Milena Cvijanović pomoćnica direktora za finansije, Mirjana Kojičić za zdravstvenu zaštitu, Aleksa Miranović za javne nabavke i za IT Vladimir Raičković – saznaje Pobjeda.

Pobjedin izvor kaže da on to nije tražio od njih lično, nego da su im tu poruku navodno prenijeli drugi.

Šćekić je, navodno, tražio i smjenu izabrane članice Upravnog odbora iz reda zaposlenih Vesne Popović koju je na tu funkciju Vlada imenovala krajem februara.

Na njeno mjesto planira da postavi Snežanu Malović koja radi u sektoru za kontrolu.

Šćekić juče nije odgovarao na pozive Pobjede kako bi potvrdio ili negirao ovu informaciju.

Vlada je na prijedlog ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović Upravni odbor Fonda imenovala 18. februara. Tada je imenovano pet članova, iako je po Zakonu o obaveznom zdravstvenom osiguranju predviđeno da to tijelo ima predsjednika i šest članova.

Oni se biraju iz organa državne uprave nadležnog za poslove finansija, reprezentativnog sindikata, reprezentativnog udruženja poslodavaca, zatim komore zdravstvenih radnika koje su osnovane u skladu sa zakonom kojim se uređuje zdravstvena zaštita, kao i iz Fonda iz reda zaposlenih.

Šesti član iz reda zaposlenih Fonda za zdravstveno osiguranje imenovan je naknadno krajem februara.

Šćekić je na funkciju čelnika Fonda došao 11. marta.

Izvor: CdM

4 Comments
 1. NIKO99 komentariše

  Nisam ja to majke mi nego su to drugi prenjeli a ja sam kao tražio. Napiši im izvinjenje i neka te tuže pred sudom za odštetu od države zbog neopravdane smjene. Ovu zemlju Montenegro treba maksimalno očerupati jer nije ničija zemlja. Moja sigurno nije, proganjaju moj narod trideset godina a drugima služi kao kasica prasica. Popljačkajmo je dakle svi bez milosti ionako tužioci ne rade ništa. Neka EU plaća naše troškove, ionako daju pare da se nastavi maltretiranje mog naroda. Popljačkajmo i EU, drpajmo što više možemo. Davaće nam pare i šakom i kapom samo da neizađemo iz NATO. Oderimo ih do gole kože, dušu im izvadimo.

  3
  2
  1. Kontra revolucija komentariše

   NIKO99,
   pre ce biti da ce EU i NATO Crnu Goru da odere !.
   Prvo ti uzmu samostalnost, pa ponos i cast, pa onda sve ostalo , vidi Ustašku, postali su “niko i ništa” !.
   Niko ih više ni ne pominje !.

   2
   1
 2. RANKO komentariše

  Čisti ih Dado bez zadrške. Makar u nekom segmentu da osjetimo da smo mi njih a ne oni nas pobijedili na izborima. Nema više čekanja pa ko će da čeka neka se pridruži zdravom krilu DPS a koje na žalost ne postoji. Puna podrška.

  31
  1
 3. Živko komentariše

  Ja sam očekivao da će svi dosadašnji direktori javnih preduzeća i ustanova , iz redova Dps biti razriješeni dužnosti. upravo ti i takvi “direktori” doveli su do ove situacije u kojoj živimo. Moraju skoro sve da smijene ako misle nešto da urade jer će svaki koji ostane vršiti tihu opstrukciju.
  ..

  27
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.