Šćekić i Nišić posjetili Dječiji dom ,,Mladost”

0

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić i ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić, danas su posjetili JU Dječiji dom „Mladost” – Bijela.

Šćekić je izrazio zadovoljstvo što je baš na ovako važan dan, Svjetski dan djeteta, imao priliku da posjeti ovu važnu ustanovu, da se upozna sa njenim radom, te i da bude u društvu najmlađih korisnika ustanove i njenih zaposlenih.

Istakao je da je potrebno pokazati posebnu brigu za one kojima je to najneophodnije i naglasio da kao društvo moramo imati poseban senzibilitet i empatiju prema ranjivim kategorijama društva, među kojima su, svakako, korisnici Dječijeg doma „Mladost” – Bijela.

„Današnja posjeta je jedan od načina da ukažemo gdje je pažnja najpotrebnija. Spreman sam da sa resornom ministarkom gđom Nišić, dam punu podršku za rješavanje svih problema sa kojim se Dom kao institucija suočava. Želim da sa pozicije potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade pomognem u pronalaženju modaliteta u sprečavanju odliva kadra iz ove ustanove, koji je, kako ste kazali, trenutni problem i zajedno sa vama pomoći da djeca ovog doma izađu na pravi put”, rekao je Šćekić

Nišić je istakla da cijeni veliku požrtvovanost osoblja i velike napore koje ulažu u radu sa štićenicima. Dom će u narednom periodu imati punu podršku ministarstva i Vlade Crne Gore. Zajedničkim naporima radiće se na jacanju kadrovskih kapaciteta u ustanovi, poboljsanju njihovog polozaja kako bi se na sto kvalitetniji nacin pruzale usluge sticenicima. Dječiji dom „Mladost” u Bijeloj planira da razvije Centar za hraniteljstvo u sto je predvidjeno planom transformacije, na cemu se već radi uz podrsku ministarstva.

Direktorica Doma Marela Savić upoznala je Šćekića i Nišić sa prostornim i smještajnim kapacitetima Doma, te navela da su posljednjih nekoliko godina preduzeti obimni radovi na renoviranju prostorija u kojima djeca borave.

Takođe je saopštila da djeca u Domu borave u porodičnim grupama, kojih ima ukupno osam i da su raspoređena u skladu sa polom i uzrastom, te da je ovoj ustanovi 2019. godine pripojena i mala grupna zajednica djece sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju.

Šćekić i Nišić su korisnicima uručili prigodne poklone, uz želje da uz igru i druženje upotpune svoj boravak u Domu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.