Savićević prekršio džentlmenski sporazum sa Srbijom iz 2006.

0

Crna Gora je prvo u slučaju Stojkovića i Ivanića, a sada i kao Đurđevića i (pokušaja) Tedića pokazala da joj fer dogovor sa Srbijom ne znači ništa.

Džentlmenski dogovor između Srbije i Crne Gore o međusobnom ne uzimanju fudbalera pao je u vodu! Razlog – ponašanje čelnika FS Crne Gore koje je sve, samo ne džentlmensko.

Iako je prošla decenija i po, svi dobro pamtimo 2006. godinu kada je došlo do razlaza zajednice država Srbije i Crne Gore. To se odrazilo na fudbal u vidu podjela “ko će gdje”, a tada su čelnici dva saveza sjeli za to i postigli dogovor nazvan “džentlemski sporazum o međusobnom neuzimanju fudbalera”. Prije svega to je značilo da Mirko Vučinić neće igrati za reprezentaciju Srbije. I bi tako.

Sjajnog napadača, koji je tada bio preko potreban srpskoj reprezentaciji, niko nije kontaktirao niti pokušao da ga privoli da obuče dres Srbije. A, zna se kakav je odnos Mirko imao prema Srbiji.

Džentlemski sporazum je bio svetinja. I tako je to trajalo godinama, sve dok Crnogorci nisu zaboravili dogovoreno. Počelo je sa Filipom Stojkovićem i Mirkom Ivanićem, a nastavilo se sa Urošem Đurđevićem i Slobodanom Tedićem (bezuspješno, srećom).

Koliko su se u komšiluku osilili kada su vidjeli da im prolazi uzimanje fudbalera vidi se iz bezobraznog pokušaja vrbovanja jednog od najvećih srpskih talenata! Što je mnogo, mnogo je.

Podsjećanja radi – sporazum 2006. godine postigli su Zvezdan Terzić i Dejan Savićević. Srpska strana se držala i dalje drže date riječi, što ne može da se kaže za Crnogorce.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.