Savićević: Ostaje nam da tugujemo i da se sjećamo vrhunskog momka koji je volio Crnu Goru

0

Crnogorsku javnost i dalje potresa vijest o iznenadnoj smrti reprezentativnog golmana Matije Šarkića, a predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević je danas izjavio da su ovo veliki gubitak, i momenat kad „čovjek jednostavno zanijemi“.

„Šta da kažem, srce mi se cijepa“, kazao je predsjednik FSCG.

Matija Šarkić je iznenada preminuo u 27. godini, samo deset dana nakon što je zadivio crnogorsku i evropsku javnost sjajnom partijom protiv Belgije.

„Kada mi je u subotu trener golmana reprezentacije Božidar Vuksanović javio da je Matija umro, nisam mogao da vjerujem – i još ne vjerujem. Nisam mogao ni da zamislim da to nekom može da se desi, sportisti, u punoj snazi, a posebno ne Matiji. Pravom profesionalcu, fenomenalnom momku, porodičnom, posvećenom, koji nikada nije ni popio, a kamoli šta drugo“, rekao je Savićević.

Naš reprezentativac će biti sahranjen danas u Podgorici, dok je sjutra komemoracija Fudbalskog saveza u Crnogorskom narodnom pozoritu.

„Rođen je u Engleskoj, a toliko je volio Crnu Goru da nikada nije bilo dileme za koga će da brani. I to dovoljno govori o njemu. Nemam riječi, tuga, bol“, kazao je Savićević.

„Veliki gubitak, ovo su momenti kada čovjek zanijemi, kada ne može da nađe riječi. Ostaje nam da tugujemo i da se sjećamo vrhunskog momka, vrhunskog golmana, rođenog daleko od Crne Gore a koji je iznad svega volio svoju Crnu Goru“, zaključio je Dejan Savićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.