Savić: Prevelike oscilacije, loša realizacija igrač više i odbrana sa igračem manje presudili

0

Poklekli su vaterpolisti Srbije kada je bilo najpotrebnije – u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Loša realizacija igrača više, loša odbrana, bez mentalne snage. Sve to rezultiralo porazom od Hrvatske (12:14) u sudaru novih generacija ove dvije velesile.

Mogli bi se tješiti da je ovo očekivan rezulta na stvaranju jedne nove ekipe, ali nije. Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobjedi. Imali smo velike oscilacije u igri, od starta smo jurili rezultat. Bili smo u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jefine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rješava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba”, kazao je selektor Srbije, Dejan Savić.

Sava Ranđelović je takođe poručio da je pobjeda „barakuda” čista kao suza.

Nismo bili svoji danas. Griješili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo u Splitu. Ovdje nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mjesta”.

Najiskusniji u redovima vaterpolista Srbije, golman Branislav Mitrović, zna da je uvijek poraz u četvrtfinalu bolan.

Više treba da nas boli naša igra. Sjutra je novi dan, mislim da odbrana nije funkcionisala na najboljem mogućem niovu, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobijedili, čestitam im i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se rezigravanju od 5. do 8. mjesta. Moramo da se mentalno što bolje pripremimo i da pobijedimo obje utakmice”.

Vidno razočaran je bio Strahinja Rašović, koji je fantastičnom parabolom u finišu treće dionice probudio nadu u preokret, koji se ipak nije desio.

Loša realizacija sa igračem više, bez rješenja a ni odbrana sa igračem manje nije funkcionisala kako treba. Bili smo nekoliko puta blizu, ali nismo uspjeli da povedemo ni jedan jedini put. Taj odnos igrača više i manje je presudio”, zaključio je Strahinja Rašović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.