Savić poručio sa promocije: Partizan da se vrati na stare staze!

0

Legendarni košarkaški reprezentativac Zoran Savić od danas je i zvanično novi sportski direktor KK Partizan.

Mjesto sportskog direkora kluba iz Humskoj ostalo je upražnjeno nakon odlaska Nikole Lončara početkom februara, a Savić je danas zvanično predstavljen u beogradskom hotelu Radison u prisustvu predsjednika crno-bijelih Ostoje Mijailovića.

– Htio bih da se zahvalim Ostoji na ukazanoj prilici i mogućnosti da radim u Partizanu. Ne bih se osvrtao na rezultate, već bih htio da pričam o budućnosti i mojoj viziji Partizana. Želio bih da se Partizan vrati na svoje mjesto i na stare staze, da iskoristimo taj brend Partizana. Nisu problem ni stranci ni domaći igrači već moramo da razmišljamo o tome da sastavimo ekipu od igrača koji imaju taj duh i znaju šta je duh Partizana. U nekom trenutku sve krene nizbrdo, tako i ova sezona Partizana-rekao je Savić.

Savić je sa reprezentacijom Jugoslavije učestvovao na pet velikih takmičenja i osvojio Svjetsko prvenstvo 1990. godine u Argentini, tri zlata na Evropskim prvenstvima (1991, 1995 i 1997. godine), kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti.

U klupskoj karijeri nastupao je za Lastu iz Čapljine, Čelik, Jugoplastiku, Barselonu u dva mandata, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes i Fortitudo.

Osvojio je brojne klupske trofeje, od čega tri puta Evroligu, dva puta sa Jugoplasitikom i jednom sa Virtusom.

Nakon završene igračke karijere obavljao je funkciju generalnog menadžera u Fortitudu i Barseloni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.