Savić od utorka Partizanov

0

U Humskoj sve spremno za dolazak legende naše košarke na poziciji sportskog direktora umesto Nikole Lončara

Crno-beli imaju očajnu sezonu. Ispali su iz Evrokupa, u ABA ligi je skor 7-13 posle poraza u vječitom derbiju u nedelju uveče i ostaće bez plej-ofa regionalnog takmičenja.

Aleksandar Matović je treći trener ove sezone posle odlazaka Vlada Šćepanovića i Saša Filipovskog, ali u Humskoj se ne predaju, žele da okrenu novi list, s novim snagama.

Tračak nada za Partizan je dolazak Zorana Savića za sportskog direktora kluba.

Od sjutra bi Savić trebalo da zasuče rukave u novoj ulozi. Očekuje se da će u utorak da dođe do potpisivanja ugovora sa iskusnim košarkašim radnikom, nekadašnjim trofejnim reprezentativcem naše zemlje.

Savić je bio idejni tvorac dva uspjeha klubova van srpskih granica, kada je Fortitudo iz drugog plana iznenadio cijelu Evropu i igrao finale Evrolige sa Makabijem (2004). Zatim je od 2005. do 2008. godine, takođe kao generalni menadžer (pozicija koja se u Srbiji često s pravom izjednačava sa ulogom sportskog direktora), postavljao osnove Barselone na putu do evropskog trona 2010. sa Ćavijem Paskvalom kome je kao 35-godišnjaku upravo Savić prvi pružio priliku da sedne na klupu kontinentalnog giganta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.