Sasvim realni Ljubiša Tumbaković: Prva dva minuta igrali smo dobro, a posle smo pali

Sasvim realni Ljubiša Tumbaković: Prva dva minuta igrali smo dobro, a posle smo pali

Veličina jednog trenera ne mora da se ogleda isključivio kroz prizmu rezultata i igre. Ima nešto i do stava, načina na koji brani ideje ili ne skreće pogled sa problema.

A Ljubiša Tumbaković posle pobjede u Litvaniji i zadržavanja teoretskih šansi za plasman na Prvenstvo Evrope 2020. djeluje kao čovjek koji nije zadovoljan prikazanim.

Vidjela je cijela Srbija kako se naša reprezentacija u pojedinim fazama meča mučila u Viljnusu. Od istine ne bježi ni selektor, što je rijetka pojava u ovdašnjem sportu, zaslužuje da bude notirana.

„Istina je da je bilo momenata koji su bili katastrofalni i nisu napravili pomak u odnosu na prethodne tri utakmice, međutim, sve što se dešavalo početkom drugog poluvremena i dobrim dijelom u drugih 45 minuta, trebalo bi da bude model, naravno još unaprijedjen i ne na ovom nivou.

To je samo poruka kako bi trebalo da izgledamo, a nikako da je to – to. Ne, daleko je to još od prave reprezentacije kakvu želimo i pokušavamo da napravimo.

To je samo nagoveštaj da ćemo forsirati takvu priču i mislim da ćemo biti kompaktniji i daleko jači u narednom okupljanju“, precizirao je Ljubiša Tumbaković za Sportski žurnal.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *