Sastanci u Podgorici: Velika Britanija pritiska Venecijansku komisiju za konačan obračun sa SPC!

1

Velika Britanija vrši najsnažniji uticaj na Venecijansku komisiju, vezano za donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a na štetu SPC, otkriva Borba.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, ambasadorka Velike Britanije u Podgorici Alison Kemp je tokom ove nedjelje imala već jedan, za početak, neformalni sastanak sa predstavnikom Venecijanske komisije.

U čitavu akciju, uključen je i ministar odbrane Predrag Bošković, preko koga NATO lobira za usvajanje pomenutog zakona.

“Sporni zakon je samo oruđe u rukama Velike Britanije za obračun sa SPC i srpskim korpusom u Crnoj Gori. Jasan je njihov interes da se slomi kičma srpskom življu i sveštenstvu SPC u Crnoj Gori, otkriva naš sagovornik.

Kako nam je potvrđeno, ministar Bošković se sreo sa ambasadorkom Kemp prije par dana, da bi se ona nakon toga srela sa ekspertom Venecijanske komisije.

“NATO i Velika Britanija imaju zajednički interes u cijeloj priči, a jasno je da je ministar Bošković lični posrednik Mila Đukanovića u cijeloj priči. Još jedan dokaz da Đukanović ne vjeruje više mnogima oko sebe, a ni u samoj Vladi, pojašnjava naš sagovornik.

1 Comment
  1. Istoricar komentariše

    A zasto je britanija velika? Zar to nije hegemonizam i nacionalizam? Zar to nisu velikobritanske pretenzije na nezavisnu Skocku? Na nezavisni Wels i Irsku? Sta rade velikobritancke trupe u sjevernoj Irskoj? Ja mislim da bismo trebali da podrzimo nezavisnost i suverenost Skocke i Irske, a svakako i Welsa? Zar da dozvolimo velikodrzavne tvorevine u Evropi u 21. vijeku? A mislim da bi sve katolicke i protestanstske crkve na teritoriji ovih drzava trebalo da se vrate Skockoj , Welsu i Irskoj. Pa da onda ti neuki jadni agenti idu malo kuci da rijesavaju svoje probleme i veloikodrzavne projekte!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.