Sastanak sa policijskim atašeima i oficirima za vezu: Saradnja sa crnogorskom policijom i tužilaštvom veoma kvalitetna

0

U Podgorici je održan XV godišnji sastanak sa policijskim atašeima i oficirima za vezu koji su otvorili ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, v.d direktora Uprave policije Aleksandar Radović i vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Šaranović je posebno istakao opredijeljenost Ministarstva ka jačanju međunarodne policijske saradnje i izrazio zahvalnost partnerima na naporima koje ulažu na modernizaciji i povećanju efikasnosti policijske službe.

„Snažnom saradnjom sa našim međunarodnim partnerima Ministarstvo unutrašnjih poslova ostvarilo je zavidne rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na koje smo veoma ponosni i očekujem da se taj trend nastavi“, poručio je Šaranović.

V.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović ukazao je na značaj uzajamne saradnje.

„Tradicionalni godišnji sastanak je izvanredna prilika da sumiramo rezultate međunarodne saradnje i diskutujemo o glavnim izazovima pred nama. Crna Gora je uvijek bila prilično uspješna u međunarodnoj saradnji, što je strateško opredjeljenje Uprave policije, a što posebno cijene naši partneri, oficiri za vezu, atašei i predstavnici međunarodnih organizacija aktivnih u Crnoj Gori“, rekao je Radović.

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković naveo je da krivično- procesni sistem Crne Gore podrazumijeva da se izviđaj i istraga ne mogu dovesti do kraja bez zajedničkog rada tužilaštva i Uprave policije, samim tim ni voditi uspješna borba protiv kriminala.

„Mi zajedno nosimo odgovornost za bezbjednost naših građana, za borbu protiv svih vidova kriminala, naročito organizovanog kriminala i korupcije“, istakao je Marković. “Rezultati koji su vidljivi u Crnoj Gori u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nisu samo zajednički rezultati tužilaštva i policije”, naglasio je VDT, pa dodao:

“Već su oni postignuti i zahvaljujući saradnji sa međunarodnim partnerima, na čemu smo im posebno zahvalni”, rekao je Marković.

Policijski atašei i oficiri za vezu, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, ocijenili su da je saradnja sa crnogorskom policijom i tužilaštvom veoma kvalitetna i uspješna, a u diskusiji koja je uslijedila razgovarano je o modalitetima njenog daljeg jačanja i intenziviranja, radi sprovođenja zajedničkih aktivnosti u budućnosti na suzbijanju svih oblika međunarodnog i transnacionalnog kriminala.

Na sastanku su prezentovani i rezultati rada Uprave policije u prošloj godini, sa posebnim osvrtom na značajan napredak i mjerljive rezultate postignute u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Na XV godišnjem sastanku učestvovalo je 26 policijskih atašea, oficira za vezu i predstavnika međunarodnih organizacija, a ukupno 48 učesnika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.