Sastanak: Ambasador Srbije sa Bečićem

4

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, sastao se danas u sjedištu svoje partije sa ambasadorom Republike Srbije Vladimirom Božovićem, saopšteno je iz tog političkog subjekta.

Bečić je, kako je saopšteno, poželio  dobrodošlicu ambasadoru Božoviću “ističući da uzajamne državne, porodične i bratske veze ne može niko narušiti, jer su one uvijek bile iznad uskopartijskih i ličnih interesa. Bečić je kazao da samo providna i primitivna politika svađa i dijeli. Upoznao je uvaženog gosta da su Demokrate nastale iz potrebe promjene odnosa na crnogorskoj političkoj sceni, potrebe pomirenja, jačanja međunacionalne i međuvjerske tolerancije, vraćanja povjerenja u politiku i političare i izmještanje fokusa sa primitivne svađalačke politike na ono što su stvarni problemi i rješenja”, kaže se u saopštenju.

Božović je , kako je saopšteno, istakao da kao ambasador ima dužnost da unapređuje saradnju između dvije države uprkos svim izazovima sa kojima se danas suočavamo.

“On je naveo da je prije svega riječ o unapređenju odnosa između Srbije i Crne Gore na planu ekonomske, privredne, naučne, tehnološke i kulturne saradnje, a naročito saradnje na planu integracija obje države u Evropsku uniju”, kaže se u saopštenju.

Slijedeći zajedničko saopštenje predsjednika Republike Srbije i njegove svetosti patrijarha Irineja, izražavam duboko žaljenje povodom hapšenja episkopa Joanikija, i uvjerenje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni sveštenici biti pušteni na slobodu u najkraćem mogućem roku“, istakao je ambasador Božović i izrazio nadu da će se poslednji događaji riješavati mirnim i nenasilnim metodama.

 

4 Comments
 1. Будимо људи komentariše

  Серећко шојић из милочана опет проба да шићари

  2
  3
 2. Будимо људи komentariše

  Састала се браћа топла

  2
  2
 3. Istina komentariše

  Braca po skoli

  2
  1
 4. Šeronka komentariše

  Jsdna partija koja saradjuje i ozbiljno dozivljava ovu mustru od diplomate !
  Srbija nikada u svojoj diplomatskoj istoriji nije imala vecu bruku od ove nakaze, koja je taman nalik neprevazidjenom mister Šojicu !
  Sramota !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.