Sastanak Adžića i Bivola: Crna Gora lider u regionu na planu usvajanja i sprovođenja plana za smanjenje rizika od katastrofa

3

Crna Gora lider je u regionu na planu usvajanja i sprovođenja strateškog okvira, prikupljanja informacija i implementacije projekata u oblasti smanjenja rizika od katastrofa, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića sa šefom Kancelarije Ujedinjenih nacija za smanjenje rizika od katastrofa (UNDRR), Oktavianom Bivolom.

Sastanak je bio prilika da ministar Adžić podsjeti na aktivnosti koje je MUP-ov direktorat za zaštitu i spašavanje u prethodnom periodu sprovodio u cilju unapređenja kapaciteta i sticanja novih znanja u ovoj oblasti, imajući u vidu različite rizike od katastrofa, poput požara, poplava i zemljotresa.

On je pohvalio napore međunarodnih partnera, a naročito UN-a u pružanju podrške i pomoći Crnoj Gori kako bi se sistem razvijao i strateški i tehnički ojačao da pruži adekvatan odgovor na rizike u različitim situacijama.

Ministar je poručio da fokus dalje saradnje treba kontinuirano usmjeravati na oblast preventive i razmjene znanja i iskustava, te da je pomoć i podrška UN od naročitog značaja za Crnu Goru i njenu sigurnost.

Šef UNDRR-a, Oktavian Bivol pohvalio je izuzetne rezultate Crne Gore na planu usvajanja strateškog okvira, izrade baze podataka te saradnje u okviru različitih inicijativa u okviru UN-a, Mehanizma za civilnu zaštitu EU i Sendai okvira.

Na sastanku je naročito pohvaljena proaktivnost i ažurnost Crne Gore koja je među 14 zemalja evropskog regiona prva podnijela izvještaj o sprovođenju Nacionalnog plana u ovoj oblasti. Crna Gora stoga, kako je poručeno na sastanku, služi kao pozitivan primjer i kao takva može prenijeti iskustva i znanja drugim zemljama u regionu.

3 Comments
  1. rikardo komentariše

    Bolje je reci „sastanak dva bivola“!!!

  2. Dragica komentariše

    Kako vrijeme donese da ovakvi likovi dođu do neke vlasti! To mi je oduvijek bilo fascinantno. Pogledajte samo slučaj Mila Đukanovića – najgori student dolazi na prvo(?!) radno mjesto kao premijer! Je li to normalno?!

  3. др komentariše

    Implementacija, strateški okvir, proaktivnost – u prevodu lopužamo koliko možemo i hvalimo se na sve strane, a samo svoj posao ne radimo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.