Saslušan Čaka Ivanović: Psovali su mi majku, pa su me onda prebili

0

Osim policijskih službenika, saslušan je i Podgoričanin Aleksandar Čaka Ivanović koji je detaljno ispričao šta se desilo spornog dana na utakmici između Budućnosti i Sutjeske u Nikšiću.

“Bili smo smješteni na istočnoj tribini u takozvanom “kavezu” i fizički smo odvojeni od navijačke grupe Vojvoda. Za sve ovo vrijeme odigravanja utakmice bila je korektna atmosfera a policajci su stajali ispod tribine na kojoj smo se mi nalazili, a bilo ih je i na trbini. Kada se utakmice završila trener Brnović zajedno sa ostalim igračima došao je do ispod tribine na kojoj smo se mi nalazili kako bismo se pozdravili. U tom momentu možda jedno desetak mlađih navijača Budućnosti preskače ogradu u želji da se pozdrave sa igračima i proslave osvojeni bod. Tada sam vidio da dva-tri policajca kreću prema ovim navijačima da iste potiskuju i da udaraju palicama”, rekao je Ivanović ističući da je među navijačima bilo i maloljetnika.

On je, kako tvrdi, krenuo da preskače ogradu u namjeri da navijače vrati na tribinu.

“Znam da sam govorio policajcima – Nemojte, djeca su”.

Čaka je kazao da je u tom momentu osjetio udarac u čelo i to pendrekom da bi odmah počeo da krvari. Vođa Varvara potom je pao štiteći lice, a u iskazu je ostavio mogućnost da je nekoga uhvatio za noge, ali sve da bi se zaštito. Od tog trenutka do izlaska sa stadiona, ne sjeća se šta se dešavalo.

“Nikad ne bih napravio incident u Nikšiću”

“Nije mi bila nikakva namjera da napravim nered na ovoj utakmici. Meni je i ujak vrhunski sportista koji živi u Nikšiću, pokojna majka mi je Nikšićanka pa iz tih razloga nikada ne bih bilo kakav incident. Nakon izlaska sa stadiona ja sam otišao u autobus. Obilno sam krvario, a sjećam se da me neko od policajaca tada kao vreću ubaca u autobus. Tada su policajci sprejem prskali navijače koji su bili na vratima autobsa i palicama udarali po njima. Stajao sam na vratima autobusa i gledao sam da nađem nekog policijskog službenika sa činovima kojem bih skrenuo pažnju na ponašanje policajaca”.

Jedan od policajaca mu se, kako kaže, obratio riječima: “Dođi pi*ko mala, je*aćemo ti majku”.

“Meni je majka preminula već nekih 15-ak godina. Ja sam mu tada prišao, pokazao sam mu glavu odnosno povredu na glavi i pitao ga: “Ovakvom mi psuješ majku?”. U tom momentu sam zadobio više desetina udaraca, pao sam na zemlju, udarali su me i nogama i palicama. Tada sam najveći bol osjetio u predjelu desnog bubrega. Čuo sam da je neko govorio: “Prestanite, ubićete ga”, vjerovatno neko od policajaca jer tu niko drugi nije mogao da priđe. Tada su me dvojica policajaca doveli do prednjih vrata autobusa a treći policajac me udario palicom u predjelu leđa iznad bubrega. Nakon jedno pet-šest minuta, koliko se mogu sjetiti, ja sam u autobusu izgubio svijest a niko mi nije pružio pomoć iako su vidjeli u kakvom sam stanju”, ispričao je Ivanović.

On je nakon brutalnih batina dva dana proveo na Odjeljenju neurohirurgije.

Sud mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i nalazi se u spuškom zatvoru.

(Fosmedia)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.