Šaranoviću 30 godina zatvora zbog ubistva advokata Zreleca

0

Šaranović je proglašen krivim i izrečena mu je kazna od 30 godina zatvora. Sud je utvrdio da je advokat Zrelec ubijen samo zato što je radio svoj posao.

Sud je kao motiv zločina utvrdio sukob Zreleca i Šaranovićevog rođaka Slobodana Šaranovića, koji mu je bio dugogodišnji klijent.

Ovo je prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji. Tužilaštvo je u završnoj riječi predložilo sudu da Šaranovića osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu za krivično djelo teško ubistvo, između 30 i 40 godina zatvora, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbe.

Vladimir Šaranović se optužnicom tereti za krivična djela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u stanu kojem je živio sa suprugom pronađena izvjesna količina marihuane.

Podsjetimo, Tužilaštvo smatra da je svoje navode optužnice dolazalo i tvrdi da se motiv ubistva Zreleca krije u pismu sada pokojnog Slobodana Šaranovića i tome da je Zrelec Šaranoviću otkazao punomoćje, te da je između njih postojao problem, jer je Zrelec zastupao Miloša Delibašića. Tvrdi i da je Vladimir bespogovorno izvršavao sve naloge Slobodana Šaranovića.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U svojoj završnoj riječi, obratio se udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom.

Slobodanu Šaranoviću ubijeni beogradski advokat vodio je poslove u vezi sa kockarnicama i mjenjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Vladimir Šaranović je svojevremeno bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao „da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi“, a koje je napisao Slobodan Šaranović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.