Šaranović – Poklukar: Za efikasne rezultate u borbi protiv kriminala, Crna Gora cijeni kao presudnu međunarodnu saradnju

0

Na poziv ministra Danila Šaranovića, ministar unutrašnjih poslova Republike Slovenije Boštjan Poklukar, boravio je u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Republika Slovenija je prepoznata kao jedan od najznačajnijih podržavaoca Crne Gore na njenom evropskom putu, a saveznički odnos Slovenije snažno utiče na ugled i kredibilitet naše države.

Sagovornici su konstatovali da je saradnja ministarstava dvije države na zavidnom nivou, a dogovorena je i dalja konkretizacija međupolicijske saradnje na svim nivoima.

Na sastanku dva ministra razmijenjena su mišljenja o brojnim temama od zajedničkog interesa, a poseban akcenat je stavljen na intenzivnoj i kvalitetnoj operativnoj policijskoj saradnji na poljima borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, krijumčarenja narkotika i ciljanih potraga koje se uspješno realizuju kroz zajedničke „FAST“ timove.

Šaranović je tokom sastanka istakao zadovoljstvo partnerskim odnosima dva ministarstva i izrazio zahvalnost na snažnoj podršci Republike Slovenije.

„Za efikasne rezultate u borbi protiv kriminala, Crna Gora cijeni kao presudnu upravo regionalnu i međunarodnu saradnju. Ostajemo posvećeni borbi protiv svih vidova kriminaliteta, a nema većeg zaloga za budućnost Crne Gore od pobjede nad kriminalom.“, istakao je Šaranović.

Poklukar je kazao da Šaranović ima snažnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije u borbi protiv kriminala i istakao zapažene rezultate koje Crna Gora postiže, te dodao:

„Vjerujem da Crna Gora ima razloga za optimizam, kako na planu unapređenja bezbjednosti, tako i na planu ispunjavanja svog strateškog prioriteta – što skorijeg članstva u Evropskoj uniji“, rekao je Poklukar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.