Šaranović ovlastio Šukovića da odgovara na pitanja na Odboru za odbranu i bezbjednost

0

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović dostavio je medijima skenirani dokument u kojem je u petak 9. februara ovlastio šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića da shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima uzme učešće u radu sjednice skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost.

Šaranović je u dopisu Šukoviću naveo da ga je kao ministar ovlastio da u vezi s dnevnim redom Odbora daje izjave povodom vršenja policijskih poslova i uzme učešće u radu, te na način propisan Zakonom odgovorite na pitanja poslanika, članova Odbora poštujući principe policijske istrage.

U pratećem saopštenju Šaranović je naveo da u cilju poštovanja transparentnosti, odnosno prava javnosti da zna, koje je temelj na kome počiva integritet svake institucije, svim zainteresovanim stranama dostavio akte ovlašćenja koje je kao ministar unutrašnjih poslova, dao u susret sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, a u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima koji, kako navodi Šranović, jasno demantuju svaki pokušaj da se pripiše odgovornost tamo gdje je nema.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.