Sarajevo: Upucan brat repera Bube Korelija

0

Oko 19.30 na lokalitetu Alipašino Polje, područje opštine Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane NN osobe te je tom prilikom jedna osoba povrijeđena i nalazi se na ukazivanju ljekarske pomoći. Policija radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je upotrijebila oružje i udaljila se sa mjesta događaja. To je sve što možemo reći u ovom trenutku – rekao je za “Oslobođenje” Mirza Hadžiabdić, službenik Ureda za odnose s javnošću MUP-a KS.

Nezvanično, mediji navode da je ranjen Renato Mikac, brat bosanskohercegovačkog repera Amara Hodžića, poznatijeg pod pseudonimom Buba Koreli.

Motivi zbog kojih je došlo do pucnjave za sada nisu poznati.

Podsjetimo, Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, uhapšen je 16. februara nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup, prenose bosanski mediji.

Hapšenje se dogodilo u 22.55, dvije osobe su uhapšene – rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Koreli uhapšen u ulici Ljubljanska u vozilu. Tom prilikom pretreseno je i njegovo vozilo. Tereti se za izazivanje opšte opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da osobe koje su zadobile povrede nisu ranjene iz vatrenog oružja, već se radi o povredama zadobivenim u tuči.

Podsjećamo da se incident dogodio oko 16.30 i da su policajci zatekli dvije povrijeđene osobe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.