Saradniku “škaljarskog klana” određen pritvor

0

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana crnogorskom državljaninu Zoranu Mrvaljeviću, zvanom Mrva (42), navodnom pripadniku “škaljarskog klana”, zbog sumnji da je izvršio više djela vezanih za organizovani kriminal. Riječ je o udruživanju radi vršenja krivičnih djela, trgovini uticajem i organizovanom falsifikovanju dokumenata (isprava), za koje zakon predviđa višegodišnje zatvorske kazne.

Pritvor Mrvaljeviću određen je na zahtjev Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon njegovog saslušanja, na kojem se, kako nezvanično saznajemo, Mrva branio – ćutanjem.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić precizirala je, za “Novosti”:

– Sudija za prethodni postupak donio je rješenje o određivanju pritvora osumnjičenom zbog opasnosti da bi, odbranom sa slobode, mogao pobjeći iz zemlje ili, u kratkom vremenskom periodu, ponoviti krivično djelo koje mu se stavlja na teret – kaže portparol.

Ime Zorana Mrvaljevića Mrve se u javnosti, a i prema saznanjima policije, dovodi u vezu sa crnogorskim “škaljarskim klanom”. Navodno, on je označen kao osoba koja za račun “škaljaraca” ulaže prljav novac u legalne tokove, odnosno poslove u Herceg Novom, ali i u Beogradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.