Saradnik DPS-a napada na SPC: Narod se bori za opstanak, Perović iza leđa udara po vjernicima!

5

Uslov svih uslova za bilo kakav dogovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve mora biti uzajamnost priznanja! Država Crna Gora morala bi tražiti od SPC da njeni organi, Sveti arhijerejski sinod i Sveti arhijerejski sabor (oba imaju takvu ingerenciju) donesu deklaraciju o priznanju rezultata referenduma iz 2006. godine, deklaraciju o priznanju odluke crnogorske Skupštine o proglašenju nezavisnosti države Crne Gore, kao i deklaraciju o priznanju postojanja crnogorske nacije, kaže u intervjuu Vikend novinama Milenko Perović.

Poput lijeka protiv virusa korone, Crnoj Gori je danas, ističe Perović, potreban novi savez istinski patriotskih snaga.

“Ideološka okosnica toga saveza, na svim političkim i intelektualnim nivoima, mora biti stalna radikalna kritika velikosrpskog nacionalizma. Ako bude volje i pameti kod onih koji imaju odlučujuću društvenu moć, fenomen litija može biti spasonosan za crnogorsku suverenističku ideju. U protivnom, on će je uništiti.

Amfilohije Radović nije uspio stvoriti na litijama “kritičnu masu” protestanata koja bi mu omogućila snažnu pregovaračku poziciju prema državi crnogorskoj! Ni na jednom okupljanju svojih pristalica nije uspio podići više od 50,60 posto onih koji glasaju za Demokratski front (sve računajući s đecom i angažovanim gostima iz “svih srpskih zemalja”). Koliko god da nekoga fascinira, a nekoga plaši brojnost litijaša, Crna Gora je odista golemom većinom rekla istorijsko NE Amfilohiju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi!“, kazao je on.

5 Comments
 1. Bane komentariše

  Lud

  22
  9
 2. prst na celo komentariše

  Ovaj covjek je rodjen u Srbiji, odrastao u Srbiji, radio i penzionisao se kao profesor univerziteta u Srbiji, sada zivi u Srbiji, te bih volio da neko od strucnjaka psihologa da ocjenu otkuda tolika patoloska mrznja u njemu prema Srbiji, srpskom narodu i srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ne znam sto ga je u Srbiji ucilnilo toliko nesretnim, jer on je nesrecan, vidi se, ali i gnevan kao da je bio zlostavljan.

  26
  9
 3. CG_Srpska Sparta_ komentariše

  Micite vise ove Milove poltrone placene analiticare, bogohulnike najobicnije sto nemaju ni vjeru ni veceru, ovo nije vrijedno ni komentarisat.

  12
  5
 4. Nikac komentariše

  Prst na [email protected]
  O cemu ti pricas? Vidji koliko izroda ima u CG,rodjeni tu primaju platu od drzave CG I rade za interese druge drzave to se zovu izdajnici I izrodi ove zemlje da ne ulazim u istoriju I proslost guba vas hljeb sto jedete u CG

  5
  14
  1. CG_Srpska Sparta_ komentariše

   Pricas li ti to o istoriji ? Znas li da Crna Gora, tada Duklja, postoji jos od 697.godine kao Srpska Knezevina i to najmocnija koja se prostirala do vise od pola danasnje Albanije, da vise od 1300 godina odje zivi Srpski narod, od Svetog Kneza Vladimira, Vojislavljevica, Balsica, Crnojevica…e sad to sto je neko pokusa prije stotinjak godina kao 2006 da izda svoj rod to ne mijesaj sa nacionalnoscu…Sto se tice CG to je moja i nasa zemlja i vise je volimo od svih vas Montenegrina sto ocete da napravite novu naciju, novi jezik, novu crkvu, pa i zastavu…Vi ste izdajnici za vijek i vjekova, mi samo ponosno cuvamo Srpsko ime, nase pretke, nasu Crkvu i Vjeru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.