Šapić kategoričan: Neće otvarati beogradski „Prajd“, niti će mahati LGBT zastavicama!

1

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da sigurno neće otvoriti manifestaciju “Europrajd” i da neće podići zastavu ispred Skupštine grada.

Centralna evropska LGBT+ manifestacija “EuroPrajd 2022” biće održana od 12. do 18. septembra u Beogradu.

“Da li sam ja sad najsrećniji na tu temu, to sad nije ni važno. Ono što je bitno je da pokažemo da smo mi grad otvoren za sve ljude, nadam se da će da protekne u najboljem redu i da ispunimo našu dužnost i obaveze kao domaćini tog događaja”, rekao je Šapić novinarima u Skupštini grada.

On je dodao da ispred Skupštine grada sastancima organizacije ove manifestacije prisustvuje njegova zamjenica Vesna Vidović.

Gradonačelnik Beograda je istovremeno najavio da će otvoriti manifestaciju “Dan porodice”, koja će biti organizovana pod pokroviteljstvom grada 15. maja.

“To će biti manifestacija koju ću ja da otvorim, to će biti manifestacija u kojoj ću ja da učestvujem”, poručio je Šapić.

Prethodno je koordinator “EuroPrajda 2022” Goran Miletić iznio očekivanje da će gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvoriti “Europrajd” u Beogradu i podići glavnu zastavu ispred Skupštine grada.

Raniji gradonačelnici Beograda Siniša Mali i Zoran Radojičić prisustvovali su Paradama ponosa u Beogradu.

1 Comment
  1. Visegrad 2021 komentariše

    BRAVO SAPICU,NECE SE SRBIJA VISE DODVORAVARI KOJE KAKVIM BJELOSVJETSKIM LUPEZIMA.
    BRAVO SRBIJO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.